Ημιμόνιμο Μακιγιάζ tattoo φρύδια
Τι είναι το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ;

Το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ είναι ένα είδος μακιγιάζ διαρκείας, το οποίο γίνεται με τη μέθοδο της μικροχρωμάτωσης. Είναι μία αισθητική μικροεπεμβατική μέθοδος η οποία με την βοήθεια ειδικού εξοπλισμού μας επιτρέπει να επέμβουμε με μεγάλη ακρίβεια σε μερικά χαρακτηριστικά του προσώπου (όπως φρύδια, μάτια και χείλη) ώστε να καλλωπίσουμε, να βελτιώσουμε ή να διορθώσουμε το σχήμα και το χρώμα τους. Αν και συχνά ονομάζεται tattoo, η μικροχρωμάτωση διαφέρει από το τατουάζ σώματος και δεν πρέπει να συγχέεται με αυτό.

Το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ διαρκεί μερικά χρόνια και μπορεί να αντικαταστήσει εν μέρει ή πλήρως το συμβατικό μακιγιάζ και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για:

 • Γυναίκες που επιθυμούν να τελειοποιήσουν τα χαρακτηριστικά τους
 • Γυναίκες που επιθυμούν να τονίσουν την φυσική ομορφιά τους ενισχύοντας τα φυσικά χρώματα των χαρακτηριστικών
 • Πολυάσχολες γυναίκες που δεν έχουν χρόνο για το καθημερινό make-up
 • Άτομα αλλεργικά σε καλλυντικά προϊόντα
 • Άτομα με ατέλειες/ουλές στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους
 • Άτομα που δυσκολεύονται στην περιποίηση του εαυτού τους λόγω προβλημάτων στην όραση τους
 • Άτομα που νοσούν ή έχουν νοσήσει στο παρελθόν από ασθένειες που έχουν επηρεάσει τα χαρακτηριστικά τους (αλωπεκία, καρκινοπαθείς κλπ)
Πώς γίνεται το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ;

Το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ είναι μια ανώδυνη μικροεπεμβατική μέθοδος κατά την οποία ο εξειδικευμένος επαγγελματίας PMU artist πραγματοποιεί έγχυση ειδικής υποαλλεργικής χρωστικής στο επιφανειακό στρώμα του δέρματος με την βοήθεια ειδικού εξοπλισμού – δερμογράφου με βελόνα- προκειμένου να δημιουργηθεί το επιθυμητό περίγραμμα, σχήμα και χρώμα, το οποίο θα διαρκέσει για μερικά χρόνια.

Πονάει το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ;

‘Η δεν θα πονέσετε καθόλου ή θα το νοιώσετε ελάχιστα αν είστε πολύ ευαίσθητη/ος στον πόνο.

Παρόλο που το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ γίνεται πολύ επιφανειακά στο δέρμα, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη αίσθηση χρησιμοποιούνται ειδικά τοπικά αναισθητικά. Τα σύγχρονα σκευάσματα για τοπική χρήση δρουν γρήγορα και αποτελεσματικά, εξαλείφοντας εντελώς τον πόνο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό κατώτατο όριο πόνου και με βάση την πολύχρονη εμπειρία μας, συνιστούμε στους πελάτες μας:

 • Να μην έχουν άγχος
 • Να αποφεύγουν την χρήση αλκοόλ για τουλάχιστον 24 ώρες πριν την εφαρμογή
 • Να μην έρχονται νηστικοί για την εφαρμογή
 • Να αποφεύγουν να προγραμματίζουν την εφαρμογή του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ τις τρεις τελευταίες μέρες του κύκλου τους.

 

Εχει πολύ μεγάλη σημασία να μην έχετε καθόλου άγχος την ώρα της εφαρμογής. Η όλη διαδικασία είναι αναίμακτη και το μόνο που θα αισθανθείτε είναι ένα ελαφρύ άγγιγμα. Είναι τόσο επιφανειακό που πολλοί από τους πελάτες μας επωφελούνται και ξεκουράζονται μέχρι που τους παίρνει ακόμη και ο ..ύπνος!

 

Η όλη διαδικασία έχει ως εξής:

 1. Θα ληφθεί ιατρικό ιστορικό ώστε να αξιολογηθεί για να είσαι απόλυτα υγιής.
 2. Θα γίνει δοκιμαστικό με απλό μολύβι στο χρώμα και σχήμα που επιθυμείς που θα επιλέξετε με την ειδικό σου.
 3. Θα τοποθετηθεί αναισθητική κρέμα στην περιοχή που θα γίνει το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ και σε 20’ θα περάσεις στην αίθουσα που θα υλοποιηθεί η συνεδρία.
 4. Θα ανοιχτεί μπροστά σου νέα βελόνα μίας χρήσης.
 5. Όλα τα υλικά είναι επίσης μιας χρήσης.
 6. Θα ξαπλώσετε αναπαυτικά για 40-50′ περίπου όσο διαρκεί η εφαρμογή. 

Οι έμπειρες PMU artists μας γνωρίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια και θα σταθούν αρωγοί σας για ένα τέλειο αποτέλεσμα με τον πλέον ευχάριστο, ανώδυνο και ασφαλή τρόπο!

Πόση ώρα διαρκεί η συνεδρία;

Η διαδικασία αυτή απαιτεί συγκέντρωση και ηρεμία ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οι PMU experts μας δίνουν μεγάλη σημασία στην ποιότητα του αποτελέσματος και αυτό δεν συνάδει με τη βιασύνη. Η συνολική διάρκεια της διαδικασίας υπολογίζεται στις μία έως δύο ώρες, ανάλογα την περίπτωση.

Ας δούμε τι περιλαμβάνει:

 1. Η διαδικασία ξεκινά με μία συμβουλευτική συνεδρία, όπου η πελάτισσα θα εξηγήσει με λεπτομέρεια τι ακριβώς επιθυμεί.
 2. Ύστερα γίνεται η επιλογή του χρώματος για το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ βάσει των φυσικών χαρακτηριστικών (χρώμα του δέρματος, των ματιών, των μαλλιών και της γενικότερης εικόνας).
 3. Στη συνέχεια γίνεται προσεκτικός και λεπτομερής σχεδιασμός με μολύβι για να προσδιοριστεί το σχήμα που ταιριάζει απόλυτα στο πρόσωπο και στις επιθυμίες της πελάτισσας.
 4. Έπειτα, και αφού η πελάτισσα δει και εγκρίνει το σχέδιο, γίνεται εφαρμογή τοπικής αναισθησίας.
 5. Λίγα λεπτά αργότερα ξεκινάει η διαδικασία του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ. Η διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από την περιοχή εφαρμογής, τις ιδιαιτερότητες του δέρματος και την τεχνική δυσκολία του απαιτούμενου αποτελέσματος του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ..

Η διάρκεια της 2ης συνεδρίας εξαρτάται από το αποτέλεσμα της πρώτης συνεδρίας.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Συνήθως χρειάζονται δύο συνεδρίες.

Αν και συχνά υπάρχουν περιπτώσεις όπου το αποτέλεσμα Ημιμόνιμου Μακιγιάζ είναι ικανοποιητικό και μετά από μόνο μια συνεδρία , πάντα συνιστάται να γίνονται τουλάχιστον δύο συνεδρίες Ημιμόνιμου Μακιγιάζ. Η δεύτερη συνεδρία εκτός του πιο άρτιου και αισθητικού τελικού αποτελέσματος μας δίνει και την μεγαλύτερη διάρκεια. Επίσης, στην δεύτερη συνεδρία συχνά χρειάζεται να γίνουν μικροδιορθώσεις στο χρώμα ή το σχήμα του Ημιμόνιμου μακιγιάζ και υπάρχει αυτή η δυνατότητα να κάνουμε μικρές αλλαγές για μεγαλύτερη τελειότητα του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ. Είναι σημαντικό η δεύτερη συνεδρία να γίνεται αφού περάσουν 30 ημέρες και εντός 2 μηνών από την πρώτη.

Η 3η συνεδρία χρειάζεται αρκετά σπάνια (1 στις 10 περιπτώσεις): σε περιπτώσεις δύσκολου ή λιπαρού δέρματος, κατά την διόρθωση παλαιού Ημι/ Μόνιμου Μακιγιάζ, μετά την αφαίρεση δουλειάς κακής ποιότητας ή σε ουλές δέρματος από χτυπήματα ή από υπερβολικό τραυματισμό. Η χρονική απόσταση της 2ης με την 3η συνεδρία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 ημέρες με το μέγιστο να είναι οι 60 ημέρες.

Πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί το αποτέλεσμα Ημιμόνιμου Μακιγιάζ ;

Δεν υπάρχει ακριβής πρόβλεψη της διάρκειας του αποτελέσματος του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ. Διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:

 • Ηλικία
 • Τύπος δέρματος
 • Χρώμα της χρωστικής
 • Τεχνική
 • Τρόπος ζωής (πχ. υπερβολική έκθεση στον ήλιο)

Για να έχει πάντα άριστη εμφάνιση, το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ πρέπει να ανανεώνεται περιοδικά. Το χρονικό διάστημα για να γίνει η ανανέωση εξαρτάται από τις επιθυμίες του καθενός και τον χρόνο που χρειάζονται η χρωστικές για να «ξεπλυθούν» από το δέρμα. Η ανανέωση του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ γίνεται συνήθως μέσα στα επόμενα ένα έως δύο χρόνια.

Για να σβήσει τελείως το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ πρέπει να περάσουν >3 χρόνια. Το αποτέλεσμα στα βλέφαρα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια και μπορεί να φτάσει τα 5-7 χρόνια.

Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών με το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ;

Ως επιστήμονας υγείας η Ναταλία Babenko και οι συνεργάτες της θεωρούν μείζων σημασίας την ορθή εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη μετάδοσης ασθενειών.

Στον χώρο μας τηρούνται αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα καθαριότητας, απολύμανσης, αποστείρωσης και τοπικής αντισηψίας. Τα υλικά και οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσης και οι ειδικοι μας ανοίγουν τις κλειστές συσκευασίες με τα προϊόντα κάθε φορά μπροστά στην πελάτισσα πριν αρχίσει τη διαδικασία. Επιπλέον, ο χώρος που γίνεται το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ διατηρείται Covid-free, απολυμαίνει αυστηρά πριν και μετά την κάθε εφαρμογή και η επιφάνεια εργασίας της ειδικού Ημιμόνιμου Μακιγιάζ επικαλύπτεται με ειδικοί μεμβράνη πριν από κάθε συνεδρία. Με τους παραπάνω τρόπους εξαλείφεται η οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών στους χώρους του Your permanent Beauty Expert, καθιστώντας τις υπηρεσίες μας 100% ασφαλείς για τους πελάτες και το προσωπικό μας.

Ποιες είναι οι αντενδείξεις του Ημιμόνιμο Mακιγιάζ;

Αν και οι υπηρεσίες του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ είναι απο τις πιο ασφαλής μικροεπεμβατικές υπηρεσίες προσώπου, υπάρχουν μερικές αντενδείξεις, οι οποίες χωρίζονται σε απόλυτες και σε σχετικές.

Απόλυτες αντενδείξεις:

 • Καρδιοαγγειακές  παθήσεις (στεφανιαία νόσος, ύπαρξη βηματοδότη)
 • Σοβαρές σωματικές ασθένειες
 • Ψυχικές διαταραχές
 • Οξείες φλεγμονώδεις νόσοι
 • Γνωστή αλλεργία σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται
 • Έξαρση του επιχείλιου έρπητα (αφορά στο Ημιμόνιμο Μακιγιάζ χειλιών, όπου θα πρέπει να προηγηθεί θεραπευτική αγωγή)

Σχετικές αντενδείξεις:

 • Μείωση στην πήξη του αίματος
 • Μη ελεγχόμενος Σακχαρώδης Διαβήτης
 • Παρουσία χηλοειδών ουλών
 • Παρουσία νεοπλασματικής νόσου (το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ μπορεί να γίνει μόνο με την άδεια του θεράποντος ιατρού)
 • Επιληψία που δεν θεραπεύεται
 • Υπέρταση/Αρρυθμία
 • Εγκυμοσύνη και θηλασμός (το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ επιτρέπεται μετά από σύμφωνη γνώμη γυναικολόγου/παιδιάτρου)
 • Πολλαπλές αλλεργικές αντιδράσεις
 • Φλεγμονώδης νόσος του δέρματος στην περιοχή όπου θα γίνει το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ (θα πρέπει να προηγηθεί θεραπευτική αγωγή)
 • Τάση για φλεγμονώδεις παθήσεις του επιπεφυκότα (αφορά στο Ημιμόνιμο Μακιγιάζ βλεφάρων)
 • Ψωρίαση στην περιοχή εφαρμογής
Ποιες είναι οι παρενέργειες μετά το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ;

Η συχνότερη και η σοβαρότερη παρενέργεια μετά από το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ, που συμβαίνει σπάνια (1 στους 10), είναι ένα ελαφρύ οίδημα το οποίο υποχωρεί στις επόμενες 24-48 ώρες. Η αλλεργία σε φάρμακα ή άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πάρα πολύ σπάνια.

Υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας;

Απειροελάχιστος κίνδυνος αλλεργίας υπάρχει με κάθε φάρμακο. Με τα τοπικά αναισθητικά φάρμακα νέας γενιάς όμως η αλλεργία είναι ακόμη πιο πολύ σπάνια.

Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται στο κέντρο μας είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας, εγκεκριμένες για την ασφάλεια τους και είναι υποαλλεργικές. Έχουν περάσει από πολλαπλές διαδικασίες έγκρισης καταλληλότητας για την χρήση τους στο δέρμα.

Παρόλα αυτά, αν είστε ιδιαίτερα αλλεργικό άτομο, προτείνουμε να γίνει πρώτα ένα δοκιμαστικό τεστ αλλεργίας. Θα πρέπει να ενημερώσετε έγκαιρα την ειδικό Ημιμόνιμου Μακιγιάζ για τις αλλεργίες σας, ώστε να υποβληθείτε στο τεστ δερματικής αλλεργίας. Το κόστος του τεστ είναι 30€. 

Βεβαίως, αν προκύψει οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση, η έμπειρη επικεφαλής ειδικός μας και επιστήμονας Υγείας, θα αναγνωρίσει τα πρώτα συμπτώματα και το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί άμεσα.

 

Τι πρέπει να αποφεύγω πριν τη συνεδρία του Ημιμόνιμο Mακιγιάζ;

Την ημέρα της συνεδρίας πρέπει να αποφεύγουμε τα παρακάτω:

 • Βαρύς καφές
 • Αλκοόλ
 • Άδειο στομάχι
 • Ασπιρίνη ή άλλα φάρμακα που επηρεάζουν την πήξη αίματος
 • Έντονο stress

Η εφαρμογή του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ πρέπει να αποφευχθεί αν τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχετε κάνει τα παρακάτω:

 • Χειρουργική επέμβαση
 • Ενέσιμες θεραπείες ομορφιάς τύπου Botox, Disport
 • Fillers στα χείλη
 • Laser ανάπλασης προσώπου τύπου Fraxel
 • Εxtention βλεφαρίδων και Lash Lift αν πρόκειται να γίνει Ημιμόνιμο Μακιγιάζ στα μάτια
Πρέπει να βγάλω/ να ξυρίσω τα φρύδια μου πριν το Ημιμόνιμο Mακιγιάζ;

Φυσικά και οχι! Δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα με τα φρύδια σας πριν από το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ. Αντιθέτως, όσες περισσότερες τρίχες θα υπάρχουν, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τροποποιηθεί το σχήμα των φρυδιών σας σε ένα νέο, πιο σωστό και κομψό σχήμα.

Επηρεάζεται η ανάπτυξη των τριχών στα φρύδια;

Σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται αρνητικά η ανάπτυξη των τριχών στα φρύδια σας, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!  Με την σωστή εφαρμογή Ημιμόνιμου Μακιγιάζ από τους ειδικούς του εξειδικευμένου κέντρου μας οι τρίχες των φρυδιών μόνο δυναμώνουν και γίνονται περισσότερες. Η χρωστική εισάγεται ακριβώς κάτω από την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος (επιδερμίδα). Έτσι η μηχανική επίδραση δεν επηρεάζει καθόλου τη βαθύτερη στιβάδα του δέρματος (το χόριο), όπου βρίσκονται οι θύλακες των τριχών και οι σμηγματογόνοι αδένες.

Γιατί το Ημιμόνιμο Mακιγιάζ χειλιών μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση επιχείλιου έρπη;

Η εμφάνιση επιχείλιου έρπη είναι η πιο συχνή επιπλοκή (1 στους 10 θα βγάλουν έρπη αν δεν λάβουν προληπτική φαρμακευτική αγωγή για 5 ημέρες μετά την εφαρμογή) μετά από το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ στα χείλη και οφείλεται στον ιό του απλού έρπητα (τύπου 1).

Ο ιός αυτός παρουσιάζεται στο 90% των ανθρώπων κατά την παιδική ή την εφηβική ηλικία και αφού προκαλέσει την πρώτη λοίμωξη, μπαίνει σε φάση αδράνειας. Ο ιός μπορεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου ανά πάσα στιγμή με οποιοδήποτε εξωτερικό ερέθισμα όπως: στρες, κρυολογήματα, μειωμένη ανοσία ή/και τραύμα. Το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ είναι ένα από αυτά τα ερεθίσματα που μπορεί να προκαλέσουν την επανεμφάνιση του επιχείλιου έρπη.

Για την πρόληψη της εμφάνισης του έρπη πριν από την εφαρμογή του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ συνιστάται να γίνεται μια προληπτική φαρμακευτική αγωγή με αντιικά σκευάσματα.

Δείτε τις οδηγίες για την φροντίδα του Ημιμόνιμο Μακιγιάζ χειλών ΕΔΩ: 

Μετά από πόσο χρονικό διάστημα αποκτά το Ημιμόνιμο Mακιγιάζ την τελική του εμφάνιση;

Η διαδικασία επούλωσης της περιοχής του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ διαρκεί μερικές  ημέρες. Αφού «πέσουν» οι πρώτες εφελκίδες (κρούστες) θα ακολουθήσει ελαφρύ ξεφλούδισμα της επιφανειακής στοιβάδας της επιδερμίδας. Μέσα από αυτό, το χρώμα του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ δεν είναι ακόμα καλά ορατό, αλλά θα δείχνει κάπως ξεθωριασμένο και πιο ψυχρό στην απόχρωσή του.

Το τελικό χρώμα μπορεί να δει κανείς μόνο μετά από την πλήρη αποκατάσταση του δέρματος, δηλαδή 3-4 εβδομάδες μετά από την συνεδρία.

Μπορώ να κάνω Ημιμόνιμο Mακιγιάζ αν είμαι έγκυος;

Όσον αφορά στα φρύδια τα νέα είναι καλά – δεν υπάρχει απόλυτη αντένδειξη! Αν η ενδιαφερόμενη έγκυος ή θηλάζουσα μανούλα αισθάνεται άνετα, και τις επιτρέπει ο γυναικολόγος/παιδίατρος που την παρακολουθεί, μπορεί να κάνει οποιαδήποτε στιγμή Ημιμόνιμο Μακιγιάζ στα φρύδια της.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες περιοχές (χείλη και βλέφαρα) οι εφαρμογές στις εγκύους δυστυχώς δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Όπως και κατά την περίοδο της λοχείας και του θηλασμού. Λόγω της απαραίτητης προληπτικής λήψης ορισμένων φαρμάκων μετά από τις συγκεκριμένες εφαρμογές, οι γυναίκες που κυοφορούν ή θηλάζουν δεν ενδείκνυται να κάνουν Ημιμόνιμο Μακιγιάζ στα μάτια και στα χείλη. 

Επιτρέπεται να κάνω Ημιμόνιμο Mακιγιάζ το καλοκαίρι;

Το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ μπορεί να γίνει με εξίσου καλά αποτελέσματα όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι απαραίτητο να μην κάνουμε απευθείας έκθεση στον ήλιο της περιοχής όπου το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ είναι ακόμα «φρέσκο». Οι αντηλιακές κρέμες με υψηλό δείκτη προστασίας (>SPF 50) προστατεύουν το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ και το διατηρούν αναλλοίωτο για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Πώς πρέπει να φροντίζω το Ημιμόνιμο Mακιγιάζ μου;

Μετά από την συνεδρία του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ στο Your Permanent Beauty Expert θα λάβετε ειδικές οδηγίες aftercare σχετικά με την φροντίδα του νέου Ημιμόνιμου Μακιγιάζ σας. Οι οδηγίες είναι αρκετά απλές και απαιτείται να τηρηθούν με ευλάβεια για να έχουμε επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Δείτε τις οδηγίες για την φροντίδα του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ ΕΔΩ: 

Ύστερα από πρώτο διάστημα θα ισχύουν οι γενικές οδηγίες για την διατήρηση του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ σας σε καλή κατάσταση, οι οποίες περιλαμβάνουν: αποφυγή χρήσης διαφόρων οξέων στην περιοχή, αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και την χρήση αντηλιακού 50SPF το καλοκαίρι.

Δεν βρήκες την απάντηση σε αυτό που έψαχνες; Κάνε μας την ερώτηση σου και θα σου απαντήσουμε το συντομότερο!