Frequently Asked Questions

Ημιμόνιμο Μακιγιάζ tattoo φρύδια
Θέλω να κάνω ημιμόνιμο μακιγιάζ. Θα πονέσω;

Θα πονέσω κατά το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ;

Σκέφτεστε να κάνετε Ημιμόνιμο Μακιγιάζ και αναρωτιέστε αν πονάει; Η απάντησή μας είναι πως δε θα πονέσεις σχεδόν καθόλου, αρκεί να απευθυνθείς σε σωστούς και έμπειρους επαγγελματίες που ξέρουν καλά τη δουλειά τους και ακολουθούν όλο το πρωτόκολλο προετοιμασίας και ορθής διαδικασίας.

Έχει επίσης μεγάλη σημασία να μην έχεις άγχος και εκνευρισμό και βέβαια να μπεις στη ψυχολογία του ανθρώπου που κάνει ένα δώρο ομορφιάς στον εαυτό του.

Η όλη διαδικασία είναι αναίμακτη και το μόνο που θα αισθανθείς είναι μια ελαφρά πίεση. Είναι δε τόσο επιφανειακή που πολλοί από τους πελάτες μας επωφελούνται και ξεκουράζονται… μέχρι που τους παίρνει ακόμη και ο ύπνος!

Η όλη διαδικασία έχει ως εξής:

 1. Θα ληφθεί ιατρικό ιστορικό ώστε να αξιολογηθεί για να είσαι απόλυτα υγιής 
 2. Θα γίνει δοκιμαστικό με απλό μολύβι στο χρώμα και σχήμα που επιθυμείς που θα επιλέξετε με την ειδικό σου
 3. Θα τοποθετηθεί αναισθητική κρέμα στην περιοχή που θα γίνει το ημιμόνιμο μακιγιάζ και αφού περάσουν 20’ θα περάσεις στην αίθουσα που θα υλοποιηθεί η συνεδρία
 4. Θα ανοιχτεί μπροστά σου νέα βελόνα 
 5. Όλα τα υλικά είναι μιας χρήσης 
 6. Θα ξαπλώσεις αναπαυτικά στο κρεβάτι, θα κλείσεις τα μάτια και θα το απολαύσεις. Αν για κάποιο λόγο (μετά από αρκετή ώρα) νιώσεις άβολα η PMU Artist μπορεί να κάνει ένα διάλειμμα και να τοποθετήσει εκ νέου αναισθητική κρέμα για να συνεχίσει μετά από λίγο. Μη ντραπείς να το ζητήσεις σε καμία περίπτωση!

Δεν πρέπει να ξεχνάς πως η έμπειρη PMU artist γνωρίζει την ποιότητα του δέρματος σου και θα σταθεί αρωγός σου για ένα τέλειο αποτέλεσμα με τον πλέον ευχάριστο, ανώδυνο και ασφαλή τρόπο!

Τι είναι το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ;

Το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ γίνεται με τη μέθοδο της μικροχρωμάτωσης. Η μικροχρωμάτωση είναι μία αισθητική μικρο-επεμβατική μέθοδος η οποία μας επιτρέπει να επέμβουμε με μεγάλη λεπτομέρεια ώστε να καλλωπίσουμε, να μετατρέψουμε, να διορθώσουμε, ή και να επαναφέρουμε σε ισορροπία συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου και στο σώμα. Η μικροχρωμάτωση διαφέρει από την δερματοστιξία (τατουάζ) και δεν πρέπει να συγχέεται με αυτήν.

Το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να αντικαταστήσει εν μέρει ή πλήρως το συμβατικό μακιγιάζ και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για:

 • Γυναίκες που επιθυμούν να τονίσουν την φυσική ομορφιά τους και να ενισχύσουν τα φυσικά χρώματα των χαρακτηριστικών τους
 • Πολυάσχολες γυναίκες που δεν έχουν χρόνο για την καθημερινή εφαρμογή του συνηθισμένου make-up, αλλά θέλουν να δείχνουν κομψές και περιποιημένες
 • Άτομα αλλεργικά σε καλλυντικά προϊόντα
 • Άτομα που έχουν ατέλειες στο πρόσωπό τους
 • Άτομα που δυσκολεύονται στην περιποίηση του εαυτού τους λόγω προβλημάτων στην όραση τους
Πώς γίνεται το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ;

Το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ ή μικροχρωμάτωση είναι μια αισθητική μικρο-επεμβατική μέθοδος κατά την οποία ο εξειδικευμένος επαγγελματίας – αισθητικός πραγματοποιεί έγχυση ειδικής χρωστικής στο επιφανειακό στρώμα του δέρματος με την βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, του δερμογράφου, προκειμένου να δημιουργηθεί το επιθυμητό περίγραμμα, σχήμα και χρώμα. Το αποτέλεσμα διατηρείται από ένα έως τρία χρόνια.

Πονάει το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ;

Παρόλο που το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ γίνεται πολύ επιφανειακά στο δέρμα, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη αίσθηση, ειδικά τοπικά αναισθητικά χρησιμοποιούνται στην περιοχή όπου πρόκειται να εφαρμοστεί η μέθοδος της μικροχρωμάτωσης. Η χρήση των εν λόγω τοπικών αναισθητικών επιτρέπεται μόνο σε επιστήμονες υγείας. Τα σύγχρονα σκευάσματα για τοπική χρήση δρουν γρήγορα και αποτελεσματικά, εξαλείφοντας εντελώς τον πόνο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό κατώτατο όριο πόνου και με βάση την πολύχρονη εμπειρία μας, συνιστούμε στις πελάτισσές μας:

 • Να μην έχουν άγχος
 • Να αποφεύγουν την χρήση αλκοόλ για τουλάχιστον 24 ώρες πριν την εφαρμογή
 • Να αποφεύγουν να προγραμματίζουν την εφαρμογή Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ τις τρεις τελευταίες μέρες του κύκλου τους
Πόση ώρα διαρκεί η συνεδρία;

Η διαδικασία αυτή απαιτεί συγκέντρωση και ηρεμία ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η ειδικός Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ δίνει σημασία προπάντων στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος και αυτό δεν συνάδει με τη βιασύνη.

Η συνολική διάρκεια της διαδικασίας υπολογίζεται στις δύο με δυόμιση ώρες. 

Ας δούμε τι περιλαμβάνει:

 1. Η διαδικασία ξεκινά με μία συμβουλευτική συνεδρία, όπου η πελάτισσα θα εξηγήσει με λεπτομέρεια τι ακριβώς επιθυμεί.
 2. Ύστερα γίνεται η επιλογή του χρώματος για το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ βάσει των φυσικών χαρακτηριστικών (χρώμα του δέρματος, των ματιών, των μαλλιών και της γενικότερης εικόνας).
 3. Στη συνέχεια γίνεται προσεκτικός και λεπτομερής σχεδιασμός με μολύβι για να προσδιοριστεί το σχήμα που ταιριάζει απόλυτα στο πρόσωπο και στις επιθυμίες της πελάτισσας.
 4. Έπειτα, και αφού η πελάτισσα δει και εγκρίνει το σχέδιο, γίνεται εφαρμογή τοπικής αναισθησίας.
 5. 15-25 λεπτά αργότερα ξεκινάει η διαδικασία του ημι-μόνιμου μακιγιάζ κάνοντας χρήση ειδικού εξοπλισμού. Η διάρκεια της διαδικασίας της μικροχρωμάτωσης αυτής καθαυτής εξαρτάται από την περιοχή εφαρμογής, τις ιδιαιτερότητες του δέρματος και την τεχνική.

Η διάρκεια της επαναληπτικής συνεδρίας εξαρτάται από το αποτέλεσμα της πρώτης συνεδρίας.

Πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί το αποτέλεσμα;

Δεν υπάρχει ακριβής πρόβλεψη της διάρκειας του αποτελέσματος του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ. Διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:

 • Ηλικία
 • Τύπος δέρματος
 • Χρώμα
 • Τεχνική
 • Τρόπος ζωής (πχ. υπερβολική έκθεση στον ήλιο)

Για να έχει πάντα άριστη εμφάνιση, το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ πρέπει να ανανεώνεται περιοδικά. Το χρονικό διάστημα  για να γίνει η ανανέωση εξαρτάται από τις επιθυμίες του καθενός και τον χρόνο που χρειάζονται η χρωστικές για να «ξεπλυθούν» από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συνήθως η ανανέωση γίνεται μέσα στα επόμενα ένα έως δύο χρόνια.

Για να σβήσει τελείως το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια.

Το αποτέλεσμα στα βλέφαρα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια.

Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών με το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ;

Ως επιστήμονας υγείας η Ναταλία Babenko και οι συνεργάτες της θεωρούν μείζων σημασίας την ορθή εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη μετάδοσης ασθενειών. Τα υλικά και οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ είναι μιας χρήσης και η ειδικός Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ ανοίγει τις κλειστές συσκευασίες με τα προϊόντα κάθε φορά μπροστά στην πελάτισσα πριν αρχίσει τη διαδικασία. Επιπλέον, ο χώρος που γίνεται το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ διατηρείται απολύτως καθαρός, απολυμαίνεται αυστηρά πριν και μετά την κάθε εφαρμογή και η επιφάνεια εργασίας της ειδικού Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ επικαλύπτεται με διάφανη μεμβράνη πριν από κάθε συνεδρία. Με τους παραπάνω τρόπους εξαλείφεται η οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών με το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ.

Ποιες είναι οι αντενδείξεις του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ;

Απόλυτες αντενδείξεις

 • Καρδιοαγγειακές  παθήσεις (καρδιακή ανεπάρκεια, στεφανιαία νόσος, ύπαρξη βηματοδότη)
 • Σοβαρές σωματικές ασθένειες
 • Ψυχικές διαταραχές
 • Οξείες φλεγμονώδεις νόσοι
 • Γνωστή αλλεργία σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται
 • Έξαρση του επιχείλιου έρπητα (αφορά στο Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ χειλιών, όπου θα πρέπει να προηγηθεί θεραπευτική αγωγή)

Σχετικές αντενδείξεις

 • Μείωση στην πήξη του αίματος
 • Μη ελεγχόμενος Σακχαρώδης Διαβήτης
 • Παρουσία χηλοειδών ουλών
 • Παρουσία νεοπλασματικής νόσου (το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να γίνει μόνο με την άδεια του θεράποντος ιατρού)
 • Επιληψία
 • Υπέρταση
 • Εγκυμοσύνη και θηλασμός
 • Πολλαπλές αλλεργικές αντιδράσεις
 • Φλεγμονώδης νόσος του δέρματος στην περιοχή όπου θα γίνει το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ (θα πρέπει να προηγηθεί θεραπευτική αγωγή)
 • Τάση για φλεγμονώδεις παθήσεις του επιπεφυκότα (αφορά στο Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ βλεφάρων)
 • Γλαύκωμα
 • Ψωρίαση
Υπάρχουν παρενέργειες;

Η συχνότερη παρενέργεια που μπορεί να υπάρξει μετά από το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ είναι ελαφρύ οίδημα (πρήξιμο), το οποίο υποχωρεί σε 24 – 48 ώρες.

Η αλλεργία σε φάρμακα ή άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πάρα πολύ σπάνια.

Υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας στα αναισθητικά φάρμακα;

Κίνδυνος αλλεργίας υπάρχει με κάθε φάρμακο. Με τα τοπικά αναισθητικά φάρμακα νέας γενιάς, όμως, η αλλεργία είναι πάρα πολύ σπάνια.

Βεβαίως, αν προκύψει αλλεργική αντίδραση, η έμπειρη ειδικός Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ θα αναγνωρίσει τα πρώτα συμπτώματα και το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί άμεσα.

Υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας στις χρωστικές τις μικροχρωμάτωσης;

Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται στο κέντρο μόνιμης ομορφιάς είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας και είναι υποαλλεργικές. Έχουν περάσει από πολλαπλές διαδικασίες έγκρισης καταλληλότητας για την χρήση τους στο πρόσωπο.

Παρόλα αυτά, αν είστε ιδιαίτερα αλλεργικό άτομο, καλό είναι να γίνει ένα δοκιμαστικό τεστ δερματικής αλλεργίας. Οπότε θα πρέπει να ενημερώσετε έγκαιρα την ειδικόΗμι-Μόνιμου μακιγιάζ ώστε να υποβληθείτε στο τεστ δερματικής αλλεργίας στο κέντρο μόνιμης ομορφιάς.

Τι πρέπει να αποφεύγω πριν τη συνεδρία του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ;

Την ημέρα της συνεδρίας καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα παρακάτω:

 • Βαρύς καφές και αλκοόλ
 • Άδειο στομάχι
 • Ασπιρίνη ή άλλα φάρμακα που επηρεάζουν την πήξη αίματος

Επίσης το τελευταίο διάστημα πριν από τη συνεδρία καλό θα είναι να αποφύγετε τα παρακάτω:

 • Επέμβαση
 • Ενέσιμες θεραπείες ομορφιάς τύπου Botox, Disport ή fillers
 • Εxtention βλεφαρίδων αν πρόκειται να γίνει Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ στα μάτια
Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται δεύτερη συνεδρία;

Δεύτερη συνεδρία χρειάζεται σχεδόν πάντα.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και μετά από την πρώτη συνεδρία. Ωστόσο, συνιστάται και τότε η δεύτερη συνεδρία, επειδή το αποτέλεσμα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και θα είναι πιο άρτιο.

Επίσης, στην δεύτερη συνεδρία υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε μικρές αλλαγές στο χρώμα και στο σχήμα του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ.

Η δεύτερη συνεδρία πρέπει να γίνεται αφού περάσουν 30 ημέρες και εντός δύο μηνών από την πρώτη.

Πρέπει να βγάλω ή να ξυρίσω τα φρύδια μου πριν το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ;

Όχι, δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα με τα φρύδια σας πριν από το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ. Αντιθέτως, όσες περισσότερες τρίχες θα υπάρχουν, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τροποποιηθεί το σχήμα των φρυδιών σας σε ένα νέο, πιο σωστό και κομψό σχήμα.

Επηρεάζεται η ανάπτυξη των τριχών στα φρύδια;

Όχι, όταν το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ γίνεται σωστά από ειδικό, οι τρίχες των φρυδιών δεν επηρεάζονται καθόλου. Η χρωστική εισάγεται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα (ανώτερη στιβάδα του δέρματος). Έτσι η μηχανική επίδραση δεν επηρεάζει καθόλου τη βαθύτερη στιβάδα του δέρματος, το χόριο, όπου βρίσκονται οι θύλακες των τριχών και οι σμηγματογόνοι αδένες.

Ποια εποχή του χρόνου είναι καλύτερα να γίνεται το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ;

Το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να γίνει με εξίσου καλά αποτελέσματα όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι απαραίτητο να μην κάνουμε απευθείας έκθεση στον ήλιο της περιοχής όπου το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ είναι ακόμα «φρέσκο». Οι αντηλιακές κρέμες με υψηλό δείκτη προστασίας (>SPF 30) προστατεύουν το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ και το διατηρούν αναλλοίωτο για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Γιατί το ημι-μόνιμο μακιγιάζ χειλιών μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση επιχείλιου έρπη;

Η εμφάνιση επιχείλιου έρπη είναι η πιο συχνή επιπλοκή μετά από το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ στα χείλη και οφείλεται στον ιό του απλού έρπητα (τύπος 1).

Ο ιός αυτός παρουσιάζεται στο 90% των ανθρώπων κατά την παιδική ή την εφηβική ηλικία και αφού προκαλέσει την πρώτη λοίμωξη, μπαίνει σε φάση αδράνειας. Ο ιός μπορεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου ανά πάσα στιγμή με οποιοδήποτε εξωτερικό ερέθισμα όπως: στρες, κρυολογήματα, μειωμένη ανοσία ή/και τραύμα. Το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ είναι ένα από αυτά τα ερεθίσματα που μπορεί να προκαλέσουν την επανεμφάνιση του επιχείλιου έρπη.

Για την πρόληψη της εμφάνισης του έρπη πριν από την εφαρμογή του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ συνιστάται να γίνεται μια προληπτική φαρμακευτική αγωγή με αντιικά σκευάσματα.

Μετά από πόσο χρονικό διάστημα αποκτά το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ την τελική του εμφάνιση;

Η διαδικασία επούλωσης της περιοχής του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ διαρκεί μερικές  ημέρες. Αφού «πέσουν» οι πρώτες εφελκίδες (κρούστες) θα ακολουθήσει ελαφρύ ξεφλούδισμα της επιφανειακής στοιβάδας της επιδερμίδας. Μέσα από αυτό, το χρώμα του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ δεν είναι ακόμα καλά ορατό, αλλά δείχνει κάπως ξεθωριασμένο και πιο ψυχρό στην απόχρωσή του.

Το τελικό χρώμα μπορεί να δει κανείς μόνο μετά από την πλήρη αποκατάσταση του δέρματος, δηλαδή τρεις – τέσσερις εβδομάδες μετά από την συνεδρία.

Μπορώ να κάνω Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ αν είμαι έγκυος;

Όσον αφορά στην περιοχή των φρυδιών δεν υπάρχει αντένδειξη. Αν η ενδιαφερόμενη αισθάνεται άνετα, μπορεί να κάνει οποιαδήποτε στιγμή Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες περιοχές, χείλη και βλέφαρα, καλό είναι να μην πραγματοποιείται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, της λοχείας και του θηλασμού. Λόγω της απαραίτητης προληπτικής λήψης ορισμένων φαρμάκων μετά τις συγκεκριμένες εφαρμογές, οι γυναίκες που κυοφορούν ή θηλάζουν δεν ενδείκνυται να κάνουν Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ.

Πώς πρέπει να φροντίζω το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ μου;

Μετά από την συνεδρία του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ στο κέντρο Μόνιμης Ομορφιάς θα λάβετε γραπτές οδηγίες/υπόμνημα σχετικά με την φροντίδα του νέου Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ σας για τις πρώτες επτά ημέρες.

Ύστερα από αυτό το διάστημα θα ισχύουν οι γενικές οδηγίες για την διατήρηση του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ σας σε καλή κατάσταση, οι οποίες περιλαμβάνουν αποφυγή χρήσης διαφόρων οξέων στην περιοχή και χρήση αντηλιακού στην περίπτωση πολύωρης έκθεσης στον ήλιο το καλοκαίρι.