Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ MICROBLADING

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ MICROBLADING

Τι είναι το microblading και γιατί «εγκυμονεί» κινδύνους;

Το microblading είναι μια διαδικασία, κατά την οποία εφαρμόζονται μικροσκοπικές τομές στο δέρμα, για την εφαρμογή ημιμόνιμου τατουάζ στην περιοχή του φρυδιού, με απώτερο στόχο να μιμηθεί την όψη των φυσικών τριχών και στην ουσία να γεμίσει τα κενά, δίνοντας την αίσθηση ενός καλοσχηματισμένου και γεμάτου φρυδιού.

Άλλωστε, πλέον δεν είναι της μόδας τα λεπτά φρύδια, αλλά τα γεμάτα, καλοσχηματισμένα και με μια ελαφρά ώθηση προς τα πάνω προκειμένου να ανοίγει το βλέμμα καθώς τα φρύδια είναι ο «καθρέφτης» του προσώπου μας.

Και όλα καλά μέχρι στιγμής αλλά γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι;

Πριν κλείσετε ραντεβού για microblading θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένους κινδύνους που επιμελώς θα σας αποκρύψουν.

Αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν μια γκάμα προβλημάτων όπως μια λοίμωξη, οι ουλές, οι πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις ή στην χειρότερη περίπτωση παραμορφωμένα, αλλοιωμένα φρύδια που δεν μπορούν να διορθωθούν.

Μην ξεχνάμε πως το δέρμα ΔΕΝ είναι σαν το χαρτί, στο οποίο ότι σχεδιάσουμε αυτό θα μείνει πάντα έτσι!

Το δέρμα μας είναι ζωντανός ιστός!

Οι λεπτές «τρίχες» που είχαν σχεδιαστεί από την αρχή απλώνουν. Μετά την επούλωση το λεπτομερείς φυσικό σχέδιο γίνεται ένα σχέδιο με λεκέδες..

Μην λησμονούμε σε καμία περίπτωση πως το microblading είναι ένα τατουάζ που χρειάζεται ώρες για να δημιουργηθεί και πάνω από ένα μήνα για να επουλωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πως πρέπει να βρείτε έναν άριστο επαγγελματία, να πάρετε συστάσεις για τη δουλειά του και φυσικά να είστε σίγουρες/οι ότι η εν λόγω τεχνική ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας.

Πώς πραγματοποιείται η τεχνική του microblading;

Πριν αναλύσουμε τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις του microblading, ας εξηγήσουμε πώς πραγματοποιείται αυτή η τεχνική.

Το microblading είναι μια μορφή αισθητικού τατουάζ. Σ’ αυτήν την τεχνική χρησιμοποιείται ένα εργαλείο χειρός που αποτελείται από πολλές λεπτές βελόνες για να δημιουργήσει την εμφάνιση ρεαλιστικών τριχών εμφυτεύοντας χρωστική ουσία κάτω από το δέρμα.

Ο στόχος της εν λόγω τεχνικής είναι να δημιουργήσετε νέα και φυσικά στην εμφάνιση φρύδια είτε προσθέτοντας όγκο, είτε πυκνότητα. Κάθε συνεδρία μπορεί να διαρκέσει 2 έως 3 ώρες και φυσικά θα χρειαστεί επανάληψη.

Πόσο διαρκεί το microblading;

Όταν γίνεται σωστά από έναν άριστα εκπαιδευμένο επαγγελματία, το microblading θα πρέπει να διαρκέσει το λιγότερο έως και ένα χρόνο. Μετά από ένα χρόνο πιθανότατα θα χρειαστείτε έναν αριθμό ετήσιων επισκέψεων που θα διατηρήσει τα αρχικά αποτελέσματα. Χωρίς την εν λόγω συντήρηση θα διακρίνετε στα φρύδια σας κενά, ή και ουλές και σε 3 χρόνια όλο το αποτέλεσμα θα έχει καταστραφεί.

Να θυμάστε επίσης πως ο ένας χρόνος μπορεί να γίνει ακόμη λιγότερος εάν χρησιμοποιείτε τρετινοΐνη, ένα φάρμακο συνθετικής βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής ή κάνετε συχνά χημικά peeling.

Το microblading είναι μια τεχνική όπου λεπτές γραμμές χαράσσονται στην επιφάνεια του δέρματος και ενσωματώνονται χρωστικές. Οι «πινελιές» αναπαράγουν με ακρίβεια τις τρίχες (όπως στο φρύδι ή τη γραμμή των μαλλιών). Να θυμάστε πως ο τύπος του δέρματός σας μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Το ξηρό για παράδειγμα δέρμα απορροφά γρηγορότερα τη χρωστική από το μικτό ή το λιπαρό.

Οι πελάτες με λιπαρό δέρμα μπορεί να χρειαστούν συχνότερες συνεδρίες (περίπου κάθε έξι μήνες) για συντήρηση. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν τον τρόπο ζωής, όπως το πόσο χρόνο περνάτε κάτω από τον ήλιο, το χρώμα της χρωστικής και τυχόν ιατρικές παθήσεις.

Πότε πρέπει να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο άμεσα;

Εκτός από τον κίνδυνο να αποκτήσετε φρύδια που απλά δεν μοιάζουν με τις φωτογραφίες που σας έδειξαν, υπάρχει και η πιο σοβαρή βραχυπρόθεσμη πιθανότητα μόλυνσης. Ενδεχομένως να εμφανίσετε παρατεταμένο πρήξιμο, ερυθρότητα, σχηματισμό κρούστας ή φαγούρα μετά από microblading και λόγω της τεχνικής αλλά και της κακής ποιότητας χρωστικής και τα παραπάνω αποτελούν σημάδια ότι πρέπει άμεσα να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.

Είναι επίσης σημαντικό να υπογραμμισθεί ότι οι εντυπωσιακές φωτογραφίες πριν και μετά το microblading που έχετε δει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν απεικονίζουν πάντα τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της τεχνικής.

Να υπογραμμισθεί δε ότι η χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται στο microblading θα εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν είναι δυνατό να διορθωθεί από τη μια μέρα στην άλλη εάν γίνει κάποιο λάθος στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή.

Μπορείτε να διορθώσετε τα κακά αποτελέσματα microblading;

Τούτου λεχθέντος, η διόρθωση των φρυδιών και οι πιθανές ουλές έχουν κόστος αφαίρεσης καθώς θα πρέπει να κάνετε λέιζερ όπως και στην αφαίρεση των κλασσικών τατουάζ που κοσμούν το σώμα.

Το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ με μία από τις τεχνικές της Σκίασης («Ελαφρά Σκίαση», «Magic Shading», «Powderer Shading» ή «Powder Brows») μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του microblading, ακόμα κι αν υπάρχουν αντιαισθητικά «κενά» μετά την επούλωση του.

Πολλές φορές οι πελάτισσες με αποτυχημένο, αποχρωματισμό και με ουλές microblading αναγκάζονται να το καλύπτουν με με σκιά φρυδιών.

Αξίζει το microblading;

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, πρέπει να αποφασίσετε εσείς εάν το microblading ενδείκνυται για εσάς. Αν και οι απογοητευτικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όπως ο αποχρωματισμός ή τα κακοσχηματισμένα φρύδια δεν είναι συνήθη είναι σημαντικό να κάνετε ενδελεχή, έρευνα πριν επιλέξετε τον επαγγελματία που θα εμπιστευτείτε.
Το microblading είναι αρκετά ανώδυνη τεχνική, αλλά δεν πρέπει να υποφέρετε.
Πάντα θα πρέπει να εφαρμόζεται μια κρέμα μουδιάσματος της περιοχής πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Κανονικά, θα πρέπει να αισθάνεστε μια συνεχή αίσθηση μυρμηγκιάσματος ή έναν ανεπαίσθητο πόνο που είναι καλά ανεχτός.

Το microblading αφήνει ουλές;

Όταν το microblading άρχισε να κερδίζει δημοφιλία, πριν από περίπου 10 χρόνια, θεωρήθηκε μη επεμβατική και ημιμόνιμη ακίνδυνη τεχνική. Ωστόσο, τώρα που έχει περάσει αρκετός χρόνος για να μας επιτρέψει να παρατηρήσουμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του microblading θα πρέπει να τονίσουμε ότι μπορεί να αφήσει σημάδια ή ουλές.

Δεν είναι ασυνήθιστο να έρχονται πελάτες που αναζητούν κάλυψη της παλιάς, ξεθωριασμένης χρωστικής microblading, όταν στην πραγματικότητα η κοκκινωπή απόχρωση αποδεικνύεται ότι είναι ουλώδης ιστός. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, μπορεί κάποιοι πελάτες  να έχουν ιδιαίτερα σκληρή υφή στην περιοχή των φρυδιών καθώς το δέρμα είναι ιδιαίτερα καταπονημένο.

Αντί για το microblading ποιες τεχνικές προτείνουμε για μια εφαρμογή Ημιμόνιμου Μακιγιάζ στα φρύδια για να έχουμε πάντα άριστο και φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς αντιαισθητικούς λεκέδες μετά την επούλωση και ουλές; 

Για ΠΑΝΤΑ άψογο αποτέλεσμα χρησιμοποιείστε μία από τις παρακάτω τεχνικές:

  • Η τεχνική «Ελαφρά Σκίαση»

elafra skiasi_ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών

Δίνει πολύ ανάλαφρο αποτέλεσμα, σαν να έχετε βάλει μία απαλή σκιά στα φρύδια σας.

 

  • Η τεχνική «Magic Shading»

magic shading

Χαρίζει «διαβαθμίσεις» στα φρύδια σας. Όπως και φυσιολογικά τα φρύδια μας δεν έχουν παντού την ίδια ένταση, αυτό ακριβώς δημιουργεί η τεχνική «Magic Shading» .

 

  • Η τεχνική «Powder Brows»

powder brows

Δημιουργεί την αίσθηση «πουδραρισμένων» φρυδιών. Συνήθως χρησιμοποιείται όταν έχουμε λίγα κενά στα φρύδια, αλλά θέλουμε να τα τελειοποιήσουμε, δίνοντας μεγαλύτερη καλύτερη πυκνότητα και σχήμα.

 

  • Η τεχνική «Powdered Shading»

powdered shading

Είναι ένας συνδυασμός των τεχνικών της « Ελαφράς Σκίασης» και «Powder Brows». Χρησιμοποιείται όταν επιθυμούμε να έχουμε φυσικό, αλλά παράλληλα πιο έντονο αποτέλεσμα.

 

Κλείστε το ραντεβού σας τώρα Online και κερδίστε την καλύτερη προσφορά –  ΕΔΩ

Δείτε δείγματα δουλειάς μας –  ΕΔΩ

 

Τηλέφωνο: 210 3000 400 & 211 2154 527

Online booking: https://www.24beauty-expert.gr/book-online/

Email: info@24beauty-expert.gr

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Β 16, Χαλάνδρι, 2ος όροφος