10 Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται κατά τη διαδικασία του Ημι-Μόνιμου Μακιγιάζ. Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

10 Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται κατά τη διαδικασία του Ημι-Μόνιμου Μακιγιάζ. Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι μια τεχνική που αν εφαρμοστεί από επαγγελματίες με τους διεθνείς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας είναι μία απολύτως ασφαλής διαδικασία. Χωρίς πόνο και με σύντομη επούλωση της περιοχής το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό.

Όμως, επειδή πάντοτε συντρέχουν λόγοι ανησυχίας , γιατί μπορεί να συναντήσετε μη επαγγελματίες ξεκαθαρίζουμε τι πρέπει να προσέχετε ώστε το αποτέλεσμα να είναι όμορφο και κυρίως ασφαλές για την υγεία σας.

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας ώστε να είστε βέβαιες/οι πως όλα βαίνουν ορθώς;

  1. Πρέπει να επιλέξετε ένα πιστοποιημένο ινστιτούτο με επίσημη άδεια λειτουργίας με εξειδίκευση στο ημιμμόνιμο μακιγιάζ.
  2. Ο χώρος πρέπει να είναι σύγχρονος και απολύτως καθαρός και να διαθέτει κλιβάνους αποστείρωσης. Η πελάτισσα/ης πριν περάσει στον χώρο της εφαρμογής θα πρέπει να τοποθετήσει ειδικά σακουλάκια μιας χρήσης (ποδονάρια) ώστε να μην μεταφερθούν μικρόβια από τους εξωτερικούς χώρους. Αν δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, μπορεί να υπάρξει μόλυνση από μικρόβια όπως ο σταφυλόκοκκος.
  3. Θα σας ζητήσουν ιατρικό ιστορικό.
  4. Οι βελόνες να είναι μιας χρήσης και να ανοίγονται μπροστά σας. Μετά την χρήση απορρίπτονται σε ειδικό κάδο απόρριψης βελονών. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης διαφόρων νοσημάτων, όπως ηπατίτιδα Β, ηπατίτιδα C, ακόμα και HIV/AIDS.
  5. Τα χρώματα είναι ασφαλή: Πρέπει δηλαδή να πληρούν προδιαγραφές σύμφωνα με το ενιαίο ευρωπαϊκό πρότυπο για την προστασία των καταναλωτών στο πλαίσιο του κανονισμού REACH. 
  6. Ενημερωθείτε για τη χώρα προέλευσης των χρωμάτων: Μερικά εισάγονται από τις ΗΠΑ, άλλα κατασκευάζονται στην Ευρώπη, και άλλα προέρχονται από την Ασία. Μην προτιμήσετε τα Ασιατικά.
  7. Η Beauty expert είναι καθαρή να φοράει επαγγελματική στολή ή λευκή ποδιά. Να εφαρμόζει τους δικούς της κανόνες υγιεινής όπως μάσκα και γάντια χειρουργικά μιας χρήσης με τα οποία θα ακουμπά μόνο το πρόσωπο σας και την επιφάνεια εργασίας της. 
  8. Βεβαιωθείτε πως η περιοχή που θα εφαρμοστεί το ημιμόνιμο μακιγιάζ θα απολυμανθεί προ της εργασίας αλλά και κατά την εξέλιξή της, όσες φορές κριθεί απαραίτητο.
  9. Στο στούντιο που θα γίνει η εφαρμογή όλες οι επιφάνειες πρέπει να είναι πλενόμενες για να επιτρέπουν την σωστή απολύμανση πριν και μετά την εφαρμογή.   
  10. Θα σας δώσουν οδηγίες για την επούλωση όπως επάλειψη με επουλωτική κρέμα όπως η bepanthol.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν πρέπει να δείξετε απερισκεψία ή να παρασυρθείτε από μεγάλες προσφορές. Να μην εμπιστεύεστε ακατάλληλους, μη επαγγελματικός χώρους ακόμα και σπίτια. Μια καλή έρευνα αγοράς θα σας “σώσει” από την λάθος επιλογή.