Ημιμόνιμο μακιγιάζ: 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις επιλέξει το σωστό Κέντρο

Ημιμόνιμο μακιγιάζ: 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις επιλέξει το σωστό Κέντρο

Για οποιαδήποτε θεραπεία αποφασίζουμε να κάνουμε στο πρόσωπό μας, οφείλουμε να είμαστε πολύ σίγουρες για τον αισθητικό που θα μας αναλάβει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια εξειδικευμένη υπηρεσία όπως το Ημιμόνιμο μακιγιάζ που θα μας συντροφεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο! 

Δες παρακάτω τους 5 πιο σημαντικούς λόγους που επιβεβαιώνουν ότι έχεις κάνει την κατάλληλη επιλογή Ινστιτούτου:

1. Το Ινστιτούτο Ημιμόνιμου μακιγιάζ τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής. Το κέντρο οφείλει να έχει ειδική άδεια λειτουργίας και να διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Φυσικά, με εξειδίκευση στις υπηρεσίες που παρέχει. Όλα τα πτυχία και οι πιστοποιήσεις υγείας των Ειδικών πρέπει είναι σε φανερό σημείο. Ενώ, οι Ειδικοί οφείλουν να φορούν καθ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας επαγγελματική στολή, μάσκα και ειδικά αποστειρωμένα γάντια.

2. Οι βελόνες είναι μιας χρήσης και ανοίγονται πάντα μπροστά σου. Οι βελόνες είναι η No 1 αιτία μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο μια φορά και μετά να συλλέγονται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στον ειδικό κάδο απόρριψης βελονών.

3. Αποστείρωση και απολύμανση του χώρου που πραγματοποιείται η εφαρμογή του Ημιμόνιμου μακιγιάζ. Ο χώρος που θα περάσεις πρέπει να έχει όλες τις επιφάνειές του καλυμμένες με την ειδική μεμβράνη ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε μόλυνση. Επίσης, είναι απαραίτητο όλα τα εξαρτήματα (λαβές, τσιμπιδάκια, δερμογράφοι) να απολυμαίνονται μετά από κάθε εφαρμογή σε κλίβανο. Τέλος, μπαίνοντας στο χώρο, οφείλουν να σου δώσουν να φορέσεις πάνω από τα παπούτσια ειδικά ποδονάρια ώστε ούτε εσύ να μεταφέρεις κάποιο μικρόβιο στο χώρο.

4. Πιστοποιημένα χρώματα ευρωπαϊκής προέλευσης. Όλες οι χρωστικές πρέπει να αναγράφουν τη χώρα προέλευσής τους, ώστε να διασφαλιστεί η ορθή και αποτελεσματική χρήση τους. Καλό να είναι να επιλέξεις ένα Κέντρο που δεν χρησιμοποιεί προϊόντα από χώρες της Ασίας. Να θυμάσαι πως τα εξειδικευμένα Κέντρα -όπως το Your Permanent Beauty Expert– χρησιμοποιούν αποκλειστικά χρώματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΒΙΟΤΕΚ, Μιλάνο).

5. Δίνονται οδηγίες φροντίδας μετά την εφαρμογή. Κάθε πιστοποιημένο Κέντρο οφείλει να σου δώσει φεύγοντας ειδικό φυλλάδιο με συγκεκριμένες και αναλυτικές συμβουλές για την σωστή επούλωση της περιοχής. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ δεν είναι καθόλου επώδυνη ή επεμβατική διαδικασία, έχει όμως κάποια συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις και αν δεν τηρηθούν (σωστά), το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο ποιοτικό.

Οτιδήποτε λιγότερο από τα παραπάνω δείχνει αντιεπαγγελματική νοοτροπία και αφήνει υποψίες για επικίνδυνες πρακτικές. Αν λοιπόν παρατηρήσεις κάτι αντίστοιχο οφείλεις να απομακρυνθείς άμεσα και να απευθυνθείς σε κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία. Στο www.24beauty-expert.gr μπορείς να ενημερωθείς περεταίρω για το τι προβλέπει μια σωστή και ασφαλής συνεδρία ημιμόνιμου μακιγιάζ.