Πώς μπορώ να εφαρμόσω το foundation σαν επαγγελματίας ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό;

Πώς μπορώ να εφαρμόσω το foundation σαν επαγγελματίας ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό;

Τo foundation είναι το πρώτο  βήμα γι’ ένα άψογο μακιγιάζ. Πώς όμως γίνεται το αποτέλεσμα να μοιάζει φυσικό κι όχι σαν μάσκα; Ένα από τα πιο βασικά λάθη είναι η λάθος επιλογή foundation τόσο σε χρώμα όσο και σε ποσότητα και υφή. Το χρώμα δεν πρέπει να διαφέρει από το φυσικό τόνο της επιδερμίδας μας. Επίσης, ένα foundation που έχει καλή κάλυψη κι απλώνεται εύκολα βοηθάει μια μη επαγγελματία να το εφαρμόσει σωστά.

Μία καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι η βάση για ένα λαμπερό πρόσωπο γεμάτο φρεσκάδα και υγεία. Η σωστή για το δέρμα σου ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητο βήμα πριν το foundation. Επίσης, ένα primer θα λειτουργήσει σαν μια προστατευτική ασπίδα για την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου σου. Το σωστό primer έχει την ιδιότητα να μειώνει αρκετά την όψη των πόρων, ρυθμίζει τη λιπαρότητα ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει την επιδερμίδα, ως μια καλή βάση για το makeup/foundation.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το foundation απλώνεται σε ελάχιστη ποσότητα στο μέτωπο, τα ζυγωματικά, τη μύτη,  το πηγούνι και το λαιμό. Το φτάνεις μέχρι τις ρίζες των μαλλιών σου και μέχρι τα αυτιά σου. Μπορείς να το στρώσεις με ειδικό πινέλο ή και με τα χέρια σε κυκλικές κινήσεις. Αν χρησιμοποιήσεις πινέλο κι όχι σφουγγάρι ή τα δάχτυλά σου, προτίμησε ένα πινέλο «kabuki» με επίπεδο τελείωμα ή ένα beautyblender, όπως κάνουν οι επαγγελματίες.

Οι περιοχές του προσώπου που συνήθως είναι πιο ορατοί οι πόροι και τα κόκκινα σημάδια είναι η μύτη, τα μήλα, το πηγούνι αλλά και το κέντρο του μετώπου.

Να θυμάσαι πως δεν μπορείς να χρησιμοποιείς foundation σε compact μορφή όταν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, όπως επίσης τα oil free προϊόντα είναι ιδανικά για τα λιπαρά δέρματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μια αισθητικός αφού εξετάσει το δέρμα σου θα προτείνει για σένα τα σωστά προϊόντα.

Για να βρεις τη σωστή απόχρωση foundation, δοκίμασε τις 3 πιο κοντινές αποχρώσεις σε σένα δίπλα-δίπλα στο σαγόνι σου. Εκείνη που είναι πιο κοντά στην απόχρωση του δέρματός σου και είναι σχεδόν αόρατη είναι η ορθή για σένα!

 Αν το foundation σού πέφτει βαρύ αλλά η χρωματιστή ενυδατική σου δεν είναι αρκετή μπορείς να προσθέσεις λίγη ενυδατική προσώπου, σταγόνα σταγόνα, στο foundation.Προτίμησε να εφαρμόζεις το foundation και το μακιγιάζ σου με φυσικό φωτισμό ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι βαρύ.

Τέλος, μην ξεχνάς πως το δέρμα μεγαλώνοντας γίνεται πιο ξηρό κι αποκτά γραμμές. Αυτό σημαίνει πως το foundation που χρησιμοποιούσες στα 20σου χρόνια σήμερα στα 50 σου μπορεί να μη σου πηγαίνει. 

Το καλοκαίρι, επίσης, αν εκτίθεσαι στον ήλιο η επιδερμίδα αλλάζει τόνο και δεν είναι ωχρή όπως το χειμώνα. Τί κάνεις στις περιπτώσεις αυτές; Έχεις δύο διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με την εποχή.

Μετά το foundation, βάλε διάφανη  πούδρα σε ελάχιστη ποσότητα για να μη γυαλίζει η επιδερμίδα σου.

 

Οι ειδικοί του Your Permanent Beauty Expert προτείνουν την σειρά της Golden Rose “Perfect Finish” για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Βρες το όπως και όλη την σειρά καλλυντικών της Golden Rose στο κατάστημα μας Βασιλέως Γεωργίου 16 στο Χαλάνδρι και σε επιλεγμένα καταστήματα.