Ακούς πολλά για το microblading, αλλά τι πραγματικά ισχύει; Το Your Permanent Beauty Expert σου εξηγεί!

Ακούς πολλά για το microblading, αλλά τι πραγματικά ισχύει; Το Your Permanent Beauty Expert σου εξηγεί!

Το microblading είναι ίσως η πιο διαδεδομένη τεχνική Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ γιατί πυκνώνει τα φρύδια με πολύ φυσικό τρόπο. Με το ειδικό χειροκίνητο πενάκι, η χρωστική τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να μιμείται τις φυσικές τρίχες. Το microblading μπορεί να γίνει σε πολλές αποχρώσεις, οι οποίες επιλέγονται με βάση τον χρωματότυπο και το χρώμα των φυσικών τριχών κάθε γυναίκας.

Όμως, το microblading είναι και η πιο «παρεξηγημένη» τεχνική παράλληλα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν αποδίδεται το ίδιο καλά σε όλα τα δέρματα.

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Γιατί στις πολύ λιπαρές επιδερμίδες το εφέ του τρίχα τρίχα δεν παραμένει για πολύ καιρό όπως στην αρχή. Δυστυχώς λόγω της λιπαρότητας, οι τρίχες απλώνουν παραπάνω απ’ όσο πρέπει και μοιάζουν με «μουτζούρες»!

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως «απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση» να κάνεις microblading. Χρειάζεται απλά να εμπιστευτείς κάποιο εξειδικευμένο Κέντρο με διαπιστευμένο προσωπικό. Στο Your Permanent Beauty Expert θα σε αναλάβει η καταλληλότερη Ειδικός και θα διακρίνει πόσο λιπαρή είναι η επιδερμίδα σου και αν επιτρέπεται να προχωρήσει στην τεχνική microblading.

Στην περίπτωση που το δέρμα σου δεν μπορεί να “σηκώσει” microblading, τότε μπορεί να γίνει ένα συνδυασμός τεχνικών: τρίχα-τρίχα και σκίαση! Στην μεγαλύτερη επιφάνεια των φρυδιών δηλαδή να εφαρμοστεί μια πιο σταθερή τεχνική και να γίνουν τοπικά λιγότερες τρίχες. Έτσι θα αποκτήσεις Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ διαρκείας που δεν θα φοβάσαι ότι σε λίγους μήνες θα αλλοιωθεί. Ενώ θα είναι τόσο φυσικό που θα φαίνεται σαν να μην έχεις κάνει απολύτως τίποτα!

Το μυστικό για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα είναι η έμφαση στην λεπτομέρεια και η απόλυτη τήρηση των αναλογιών. Οι τρίχες που ζωγραφίζουμε πρέπει να «μπερδεύονται» φυσικά για να μην δείχνουν ψεύτικες.
Μπορεί το microblading να αποτελεί πολύ αγαπημένη τεχνική, ωστόσο απαιτεί μεγάλη ακρίβεια γι’ αυτό χρειάζεται να είσαι προσεκτική με το Κέντρο που θα επισκεφθείς!