Day Spa: Πολυτέλεια ή αναγκαιότητα ?

Day Spa: Πολυτέλεια ή αναγκαιότητα ?

Η επιθυμία χαλάρωσης και ανάκτησης ψυχικών και σωματικών δυνάμεων είναι μια ανάγκη που έχει ο άνθρωπος στις δυτικές κοινωνίες. Οι εντατικοί ρυθμοί ζωής, το στρες, καθώς και η υδροθεραπεία, το χαμάμ και οι διάφοροι τρόποι μασάζ έχουν ως στόχο να συμβάλουν στο γενικότερο πλαίσιο της καλής υγείας.

Η αποβολή τοξινών και της έντασης μας κάνουν να έχουμε μεγαλύτερες αντοχές στην καθημερινότητά μας και βέβαια είναι και ένα μικρό δώρο αγάπης προς τον εαυτό μας.

Αν δεν μπορείτε να πάτε σε κάποιο ξενοδοχείο που έχει διαμορφωμένο spa  ώστε να συνδυάσετε διακοπές  και  ένα πρόγραμμα αναζωογόνησης  θα βρείτε μια πληθώρα προσφορών ημερήσιων προγραμμάτων (day spa) που είναι βέβαιο πως θα ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις σας καθώς και στο βαλάντιο σας.

Τι είδους υπηρεσίες day spa υπάρχουν;            

-SPA ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ:  όπως jacuzzi, massage           

-SPA ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ:  όπως peeling για απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του προσώπου ή του σώματος και μασάζ με αιθέρια έλαια και  κρέμες ή μάσκες ενυδάτωσης

-SPA ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ :όπως hamam , θεραπείες με φύκια, που συμβάλουν στη νευρομυϊκή χαλάρωση και την αποβολή τοξινών

-SPA ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ: όπως  υδρομασάζ και jet spa                           

-SPA ΑΚΡΩΝ: συνδυάζει μανικιούρ ή πεντικιούρ, απολέπιση, κούρα ενυδάτωσης και μασάζ

-SPA ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ: πρόκειται για ειδικά προγράμματα χαλάρωσης που γίνονται με σκοπό την αποβολή του stress. Αν προβείτε στην επιλογή ενός αντίστοιχου προγράμματος συμβουλευτείτε το θεράπων γιατρό σας και ζητήστε όσες πιο πολλές πληροφορίες γίνεται ώστε να είστε ενήμερες για το συνολικό πρόγραμμα υπηρεσιών που συνάδουν με τις ανάγκες σας      

-MASSAGES: όπως σοκολατοθεραπεία, hot stones, αιθέρια έλαια, jojoba, θεραπευτικά massages, κεφαλής, αποτοξίνωσης, λεμφικού κλπ

-REIKI: πρόκειται για ολιστική θεραπεία για το σώμα, το νου και το πνεύμα.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ενός day spa;

Είναι βέβαιο πως κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα δείτε πολλές προσφορές τόσο για day spa με συνολικά προγράμματα υπηρεσιών αλλά και μεμονωμένες υπηρεσίες βάσει των αναγκών σας και των χρημάτων που θέλετε να διαθέσετε.

Προτιμήστε μια μέση τιμή και όχι την πιο χαμηλή γιατί έτσι έχετε ένα μικρό εχέγγυο αναφορικά με την ποιότητα υπηρεσιών (όχι μαθητευόμενοι, καθαρός χώρος κλπ).

Δώστε σημασία στις κριτικές, αν υπάρχουν, καθώς και στο αν είναι spa με ιστοσελίδα όπου παρουσιάζουν τους χώρους και τις υπηρεσίες τους. Θυμηθείτε πως οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής είναι ζωτικής σημασίας γιατί σε ζεστούς και υγρούς χώρους καραδοκούν μύκητες.

Πού μας βοηθά μια επίσκεψη σε day spa;

Η επίσκεψη σ’ ένα spa όπως προείπαμε δεν είναι πολυτέλεια. Άλλωστε, τείνει να γίνει αρκετά προσιτή επιλογή με συνεδρίες massages που ξεκινούν από 10€.  Μάλιστα, αν δεν πάτε διακοπές είναι αναγκαία η επίσκεψή σας  σε ένα τέτοιο χώρο γιατί το σώμα χρειάζεται διαλείμματα ευεξίας και χαλάρωσης.

Συμβάλει ευεργετικά στα εξής:

  • Να καταπολεμήσετε το άγχος και τις δυσάρεστες σκέψεις αλλάζοντάς σας όλη τη ψυχολογία
  • Συμβάλει στην καταπολέμηση των μυϊκών πόνων και στα πιασίματα
  • Να αποβάλλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας
  • Να χάσετε βάρος
  • Να μειώσετε την κυτταρίτιδα και να ενεργοποιήσετε το λεμφικό σας
  • Να ρυθμίσετε την αρτηριακή σας πίεση μέσω του hamam και του μασάζ που συμβάλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος
  • Να διατηρήσετε την νεότητά σας και τη σφριγηλότατα του προσώπου και του σώματος

Πόσο συχνά ενδείκνυται για την υγεία;

Δεν υπάρχουν κανόνες. Όταν αισθάνεστε πως οι «μπαταρίες σας» πέφτουν, η ενέργειά σας μειώνεται αισθητά και οι πόνοι σάς «χτυπούν την πόρτα» είναι σημάδια που αποδεικνύουν την ανάγκη για χαλάρωση και αποτοξίνωση. Αν δεν μπορείτε να προβείτε σε ολοκληρωμένα προγράμματα προσπαθήσετε να βάλετε στο πρόγραμμά σας μια με δύο συνεδρίες massages το μήνα. Είναι προτιμότερο να βοηθήσετε τον εαυτό σας να νιώσει αναζωογονημένος από το να πίνετε φάρμακα ή να κάνετε  περιττές εξόδους. Μπορείτε να απολαύσετε μια συνεδρία μόνη, με φίλες σας ή τον σύντροφό σας καθώς υπάρχουν πακέτα ατομικά αλλά και ομαδικά.