Διόρθωση ή αφαίρεση του μόνιμου μακιγιάζ: Όσα πρέπει να ξέρετε για να μην παραπλανηθείτε!

Διόρθωση ή αφαίρεση του μόνιμου μακιγιάζ: Όσα πρέπει να ξέρετε για να μην παραπλανηθείτε!

Πόσο εύκολη διαδικασία είναι τελικά να σβήσετε ή να διορθώσετε αστοχίες, από μια κακοτεχνία και αποτελέσματα αισθητικά που δε σάς ικανοποιούν; Ποια θα είναι η τελική εικόνα; Πρόκειται για μια αναστρέψιμη διαδικασία;

Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι εύλογα και τα θέτουν πολλοί πελάτες που έρχονται κοντά μας. Υπάρχουν περιπτώσεις που η εικόνα που αντικρίζετε στον καθρέφτη είναι κατώτερη των προσδοκιών σας. Δε θέλει πανικό γιατί τις περισσότερες φορές τα πάντα επιδέχονται διόρθωσης. Είναι σημαντικό να κάνετε σωστή επιλογή κέντρου και ειδικού που θα σας αναλάβει. Που θα προσέξει την κάθε λεπτομέρεια και θα κουβεντιάσει μαζί σας βήμα προς βήμα κάθε στάδιο της διαδικασίας. Να ξέρετε ακριβώς τι θα αντιμετωπίσετε για να είστε αναλόγως προετοιμασμένη.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ  διαφέρει από το τατουάζ. Η διαφορά έγκειται στο ότι η beauty expert δουλεύει πολύ επιφανειακά στο δέρμα. Το βάθος της διείσδυσης δηλαδή είναι αισθητά μικρότερο σε σχέση με ένα κλασσικό τατουάζ. Αν επιλέξετε ένα πιστοποιημένο κέντρο οι χρωστικές που θα χρησιμοποιηθούν είναι ειδικά ελεγμένες για χρήση στην περιοχή του προσώπου.

Μου έχουν μιλήσει για laser που αφαιρεί την χρωστική, πώς γίνεται η διαδικασία;

Η αφαίρεση με λέιζερ είναι η πλέον ενδεδειγμένη και τελευταίας τεχνολογίας μέθοδος που εγγυάται ένα ορθό αποτέλεσμα. Είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αφαίρεση μόνιμου μακιγιάζ και τατουάζ με το νέας γενιάς «Q-Switched Nd:YAG laser», που διασφαλίσαμε για τους πελάτες μας. Η καλύτερη επιλογή για εξαφάνιση ανεπιθύμητων tattoo καθώς αυτό δεν τραυματίζει το δέρμα και δεν δημιουργεί ουλές. Πρόκειται δηλαδή για ακτίνες που εκπέμπουν φως σε εξαιρετικά εστιασμένη δέσμη οι οποίες καταστρέφουν τους κόκκους της χρωστικής ουσίας που βρίσκονται σε βάθος περίπου ενός χιλιοστού κάτω από το δέρμα. Στη συνέχεια, μέσω του λεμφικού μας αποβάλλονται από τον οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο ποσοστό από την χρωστική αφαιρείται με απόλυτη ασφάλεια. Ενδέχεται όμως να μην αφαιρεθεί το 100% της χρωστικής, και αν αυτό δεν μπορεί να καλυφτεί (μόνο σε αυτή την περίπτωση) χρησιμοποιείται το tattoo remover (ένα όξινο υγρό) που αφαιρεί τα υπολείμματα που δεν φεύγουν με το laser. Το συγκεκριμένο σκεύασμα μπορεί να κρύβει κινδύνους καθώς σε σπάνιες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί σχηματισμός ουλώδους ιστού στο δέρμα. Ένας βασικός λόγος που δεν είναι η πρώτη επιλογή από τους ειδικούς των κέντρων μας.

Θα πονέσω;

Κατά την εφαρμογή του laser ο πόνος είναι ανεκτός, ακόμη και χωρίς τη χρήση αναισθητικών. Όσον αφορά στο χρόνο εξαρτάται από την έκταση της διόρθωσης ή της ολικής αφαίρεσης.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την αφαίρεση με laser;

Ανάλογα με την κάθε περίπτωση θα χρειαστούν από τέσσερις έως δέκα συνεδρίες. Το σύνολο καθορίζεται πρακτικά κατά τη διαδικασία της κάθε συνεδρίας. Το χρονικό διάστημα μεταξύ των συνεδριών αφαίρεσης πρέπει να απέχει τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Τι καθορίζει πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Παράγοντες όπως το είδος της χρωστικής, το βάθος, την ηλικία και το ζητούμενο του αποτελέσματος παίζουν καθοριστικό ρόλο. Όσο πιο παλιό είναι το μόνιμο μακιγιάζ ή τατουάζ, τόσο πιο πιθανό είναι να φύγει ευκολότερα με τη μέθοδο Q-Switched Nd:YAG laser.

Η μέθοδος είναι ασφαλής; 

Ναι, είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος. Μετά το πέρας της αφαίρεσης δημιουργείται ένας τοπικός ερεθισμός που υποχωρεί μέσα σε λίγες μέρες. Η περιοχή θα χρειαστεί μια κρέμα τύπου bepanthol για την σωστή ενυδάτωση. Επίσης, συνιστάται αντηλιακή κρέμα για την προστασία από τον ήλιο αμέσως μετά την συνεδρία αφαίρεσης αλλά και η καθημερινή χρήση.

Υπάρχουν αντενδείξεις? 

Πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 4 εβδομάδες από την έκθεση μας στον ήλιο. Οι πάσχοντες από δερματολογικές παθήσεις όπως ψωρίαση ή έκζεμα καλό είναι να μην προβούν στη διαδικασία αυτή. Ενώ σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης ή θηλασμού δεν ενδείκνυται.