Ημιμόνιμο περίγραμμα στα χείλη; Ελάτε τώρα…Ποιός το κάνει ακόμα αυτό; Έχει ξεπεραστεί εδώ και μια δεκαετία!

Ημιμόνιμο περίγραμμα στα χείλη; Ελάτε τώρα…Ποιός το κάνει ακόμα αυτό; Έχει ξεπεραστεί εδώ και μια δεκαετία!

Πλέον δε γίνεται σκέτη γραμμή στα χείλη και αν τύχει και το ακούσετε από το στόμα μιας αισθητικού να υποψιαστείτε πως  στο ινστιτούτο που απευθυνθήκατε -για το ημιμόνιμο μακιγιάζ – δε γνωρίζουν τις νεότερες τεχνικές και τα σύγχρονα δεδομένα.

Αν αντιμετωπίσετε μια ανάλογη πρόταση σκεφτείτε πως η μέθοδος αυτή είναι ξεπερασμένη και το αποτέλεσμα θα είναι κακόγουστο και κιτς. Η φιλική μας συμβουλή είναι να σκεφτείτε αν σάς αξίζει να πληρώσετε χρήματα κάνοντας ένα ημιμόνιμο μακιγιάζ στα χείλη που δε συνάδει με τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς και τις νέες εξελίξεις.

Στον αντίποδα υπάρχουν νέες τεχνικές που θα σάς ομορφύνουν και θα δώσουν λύση σε τυχόν ατέλειες ή βελτιώσεις, γεμίζοντάς σας αυτοπεποίθηση και χαρά.

Ας δούμε κάποια μέθοδο αναλυτικά καθώς και τί προσφέρουν:

Τεχνική semi full lips:  Στην τεχνική αυτή, κάνουμε ένα περίγραμμα το οποίο δε φαίνεται ως γραμμή γιατί ενσωματώνεται και «σβήνει» σταδιακά προς το κέντρο των χειλιών. Αποτελεί, δε, την ιδανική τεχνική για να διορθώσει ασυμμετρίες καθώς δίνει έμφαση στο περίγραμμα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο τονίζεται το σχήμα των χειλιών σε φυσικές αποχρώσεις  κι’ αυτό γίνεται μόνον όταν θέλουμε τόνους κοντά στο χρώμα που δίνει η φύση. Με την τεχνική αυτή, σβήνει το χρώμα σταδιακά προς το κέντρο των χειλιών χωρίς να καλύπτει το 100% του χείλους, αφήνοντας και το φυσικό χρώμα να φαίνεται ώστε το αποτέλεσμα να φαντάζει απολύτως φυσικό και ρεαλιστικό.

Τεχνική full lips: Η εν λόγω επιλογή, καλύπτει όλη την επιφάνεια των χειλιών. Η μέθοδος  αυτή, επιτρέπει χρήση πιο έντονων χρωμάτων  όπως κόκκινο, κοραλοκόκκινο, ροζ, σάπιο μήλο, ροζ-καφέ, μπεζ-ροζ. Αποτελεί δεν την πιο κλασσική και διαδεδομένη τεχνική και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στις πελάτισσες. Με το χρόνο εξασθενεί η απόχρωση ομοιόμορφα. Το γέμισμα των χειλιών συνίσταται επίσης  για δερματολογικούς λόγους  όπως στη πάθηση της λεύκης.

3D lips- 3ων διαστάσεων χείλη: Πρόκειται για μέθοδο φωτοσκιάσεων, γνωστή και ως «Lip Contouring». Αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής είναι να δίδεται η ψευδαίσθηση ενός τρισδιάστατου φυσικού φουσκώματος. Η μέθοδος αυτή, εφαρμόζεται σε ειδικές περιπτώσεις όπως πολύ λεπτά χείλη. Χρησιμοποιούνται κάποια «τεχνάσματα» που δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου όγκου στα χείλη. Στην τεχνική αυτή, δουλεύουμε με αρκετά  χρώματα για να δώσουμε την ψευδαίσθηση του όγκου. Ο όγκος βέβαια δεν αυξάνεται το ίδιο όπως όταν γίνεται η χρήση του υαλουρονικό οξέος και η πελάτισσα πρέπει να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες.  Η μέθοδος 3D lips δίνει ένα αποτέλεσμα πιο διακριτικό και κοντά στο φυσικό.

Ombre lips: Τα ombre χείλη είναι ένας τρόπος να δοθεί διάσταση. Αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής είναι να  κάνει τα χείλη να φαίνονται μεγαλύτερα και ακόμα πιο ζουμερά. Είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος και υφίσταται 1 με 1 ½ χρόνο. Κατά τη συνεδρία,  χρησιμοποιούμε 2 χρώματα. Το περίγραμμα είναι συνήθως λίγο πιο σκούρο και όσο προχωράμε προς τα μέσα είναι λίγο πιο ανοιχτό και έτσι συνδυάζονται ε επιτυχώς τα δύο χρώματα μεταξύ τους  για να δημιουργηθεί αυτό το ombre εφέ που βλέπουμε στα μαλλιά, στα νύχια κλπ. Αποτελεί δε τελευταία μόδα και το βλέπουμε σε διεθνείς πασαρέλες και celebrities.