Είναι αλήθεια ή μύθος ότι το ημιμόνιμο μακιγιάζ πονάει;

Είναι αλήθεια ή μύθος ότι το ημιμόνιμο μακιγιάζ πονάει;

Χαλαρώστε! Ότι και αν έχετε ακούσει ή διαβάσει μπορεί να σάς δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι μια απολύτως ανεκτή μέθοδος για κάθε άνθρωπο. Η ευαισθησία και ανοχή στον πόνο είναι περισσότερο παιχνίδι του μυαλού παρά πραγματικότητα.

Γενικώς αναφερόμενοι η ανοχή στον πόνο έχει να κάνει με τη ψυχολογία μας, τη συγκέντρωση νευρικών απολήξεων σε μια περιοχή, το πάχος του δέρματος και το τι βρίσκεται κάτω από αυτό, δηλαδή αν έχουμε λίπος ή οστά. Η ικανότητα του εγκεφάλου να απελευθερώνει ειδικές χημικές ουσίες που καταπολεμούν τον πόνο, αλλά και ο διαφορετικός αριθμός υποδοχέων στον εγκέφαλο γι’ αυτές τις ουσίες που έχει ο κάθε άνθρωπος, εξηγούν πιθανώς την διαφορετική αντοχή στο πόνο από άτομο σε άτομο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science.

Σε αντίθεση από το τατουάζ, στο ημιμόνιμο μακιγιάζ η βελόνα εισχωρεί στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος , άρα δε μπαίνει βαθιά. Έτσι και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες ο πόνος είναι σχεδόν μηδενικός.

Θα εφαρμοστεί άλλωστε μια αλοιφή αναισθητική για περίπου 20 λεπτά στην περιοχή της υλοποίησης της τεχνικής. Αυτό σημαίνει πως  το εν λόγω σημείο θα μουδιάσει και η ανοχή σας θα είναι αβίαστη. Επιπλέον οι beauty experts έχουν μεγάλη εμπειρία και ελαφρύ χέρι δεδομένου πως η δουλειά τους απαιτεί προσήλωση στη λεπτομέρεια.

Αυτό σημαίνει πως δεν έχετε παρά να χαλαρώσετε και να χαρείτε τη διαδικασία που θα επιφέρει ένα αποτέλεσμα που θα αφήσει εσάς απολύτως ικανοποιημένες/ους και τους γύρω σας ευτυχείς.