Είναι το Ημι-Μόνιμο Μακιγιάζ ασφαλές κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού;

Είναι το Ημι-Μόνιμο Μακιγιάζ ασφαλές κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού;

Αρκετές γυναίκες ακόμη και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή και του θηλασμού θέλουν να είναι κομψές και περιποιημένες. Είναι κάτι που το επικροτούν οι ψυχολόγοι και οι γιατροί διότι τονώνει την αυτοπεποίθηση. Άλλωστε η γυναίκα πέραν από μέλλουσα μητέρα ή λεχώνα δεν παύει να είναι ένα θηλυκό πλάσμα που επιθυμεί να αρέσει πρώτα στην ίδια και στη συνέχεια στο σύντροφό της.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι απολύτως ασφαλές, κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας. Επιπλέον όταν γίνεται σ’ ένα πιστοποιημένο και καθαρό ινστιτούτο με εξειδίκευση στο αντικείμενο, προσεκτική επιστημονική προσέγγιση, μέτρα  πρόληψης μετάδοσης ασθενειών, αποστειρωμένα σε κλιβάνους εργαλεία, βελόνες μιας χρήσης και μελάνια αρίστης ποιότητος ο κίνδυνος είναι μηδενικός.

Οι χρωστικές και αναισθητικές κρέμες που χρησιμοποιούνται  εισχωρούν στο χόριο του δέρματος άρα δεν απορροφούνται στο σώμα μας. Η βελόνη εισέρχεται στο δέρμα σε βάθος μικρότερο του μισού εκατοστού και οι πιθανότητες να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να φτάσει στο έμβρυο είναι απίθανη. Πρακτικά, λοιπόν δεν κινδυνεύει ούτε το μωρό αλλά ούτε και η μητέρα.

Καλό όμως θα ήταν να έχει κουβεντιάσει η ενδιαφερόμενη με το γυναικολόγο της  την επιθυμία της να προβεί, στην παρούσα φάση, στην εν λόγω τεχνική.

Είναι απαραίτητο η υποψήφια πελάτισσα να έχει κάνει την ερευνά της, να έχει δώσει το ιατρικό ιστορικό της και βέβαια να μην έχει επιπλοκές κατά την κύηση.

Επίσης, πρέπει να είναι αποφασισμένη, ψύχραιμη και να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην beauty expert. Πολλές φορές το άγχος, η άγνοια και η ελλιπής πληροφόρηση λειτουργούν αγχωτικά. Αν η γυναίκα είναι σφιγμένη και ανήσυχη τότε η beauty expert μπορεί να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ.  Διότι η ιδέα και ο φόβος του πιθανού πόνου σε συνδυασμό με το άγχος μπορεί να προκαλέσουν κάποιο κίνδυνο στην εγκυμοσύνη.  Αν η εξειδικευμένη beauty artist αρνηθεί να σας  εξυπηρετήσει, τη δεδομένη περίοδο, δε σημαίνει πως είναι κακή επαγγελματίας. Ίσως το ιατρικό ιστορικό σας ή η έκδηλη αγωνία σας να είναι λόγοι που να σας προτείνει να επανέλθετε λίγους μήνες αργότερα.