Microblading: 5+1 λόγοι που το αποτέλεσμα δεν είναι όπως σου υπόσχονται!

Microblading: 5+1 λόγοι που το αποτέλεσμα δεν είναι όπως σου υπόσχονται!

Τι είναι το Microblading;

Το Microblading είναι μια μέθοδος με την οποία σου σχεδιάζουν τα φρύδια με την βοήθεια μικρών λεπίδων (micro+blades). Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά ακούμε την λέξη Microblading και στην χώρα μας. Αν και παρουσιάζεται για καινούρια τεχνική η αλήθεια είναι πως δεν είναι καθόλου έτσι. Μετράει δεκαετίες σε αρκετές ασιατικές χώρες, ενώ εμείς στην Ευρώπη την μάθαμε τα τελευταία 5 χρόνια. Αν είχες βρεθεί στην Κίνα πριν απο 25 χρόνια θα είχες σίγουρα δει την χειροκίνητη αυτή τεχνική να εφαρμόζεται σχεδόν παντού: σε ινστιτούτα, κομμωτήρια αλλά ακόμα και σε νυχάδικα. Αν όχι, θα είχες αναρωτηθεί γιατί αρκετές κινέζες έχουν κόκκινα φρύδια, τι είδους μόδα είναι αυτή; Ηταν τόσο διαδεδομένη εκεί που αν κάποιος δεν σκεφτόταν να την φέρει στην Ευρώπη, σήμερα μπορεί να είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της και να μην έφτανε μέχρι τα αφτιά μας. Όμως τα πράγματα έγιναν αλλιώς..

Τι την έκανε τόσο δημοφιλή;

Η τεχνική του Microblading έγινε πολύ δημοφιλής επειδή αμέσως μετά την εφαρμογή δημιουργεί ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα στα φρύδια. Και ενώ οι τρίχες που ζωγραφίζονται με το ειδικό πενάκι προορίζονται να δίνουν την εντύπωση των φυσικών φρυδιών, μετά την επούλωση δεν είναι πάντα έτσι.

Γιατί τελικά στην πράξη αυτό αλλάζει και δεν έχουμε το αρχικό αποτέλεσμα;

Οι λόγοι που αυτό συμβαίνει είναι οι εξής:

Λιπαρό δέρμα: ο βασικότερος παράγοντας που δεν μπορεί να αλλάξει είναι η ποιότητα του δέρματος. Στις λιπαρές επιδερμίδες αποφεύγουμε την τεχνική Microblading γιατί οι σχεδιασμένες “τρίχες” απλώνουν μετά την επούλωση και το φρύδι χάνει την αρχική του φυσικότητα. Μετά την επούλωση η Τρίχα-Τρίχα του Microblading παίρνει μια ακαθόριστη μορφή και δεν θυμίζει σε τίποτα το καλαίσθητο αρχικό αποτέλεσμα.

DSC_0051

Τεχνική Microblading

Κακής ποιότητας χρωστικές: η ποιότητα των χρωστικών είναι ζωτικής σημασίας για την απόδοση του αποτελέσματος, και όχι μόνο στο Microblading, αλλά αυτό ισχύει και στις κλασικές τεχνικές του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ. Τα χρώματα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα αρίστης ποιότητας, υποαλλεργικά και πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ, λόγω υπερβολικά μεγάλου κόστους.

DSC_0136

Τεχνική Microblading / NOT OUR WORK

‘Τρίχες” που γίνονται μπλέ ή κόκκινες:

Πολλές εφαρμογές microblading τρίχα τρίχα στο παρελθόν: υπάρχει περίπτωση αν έχεις επαναλάβει τη διαδικασία του microblading αρκετές φορές (πάνω από 3) να μην αποδίδεται πια με την ίδια αποτελεσματικότητα. Η επιδερμίδα έχει «δουλευτεί» πολύ, συνεπώς το αποτέλεσμα δεν θα έχει την ίδια ζωντάνια όπως στην αρχή.
Tip! Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία η αλλαγή στην τεχνική «σκίαση» αποτελεί μονόδρομο για σένα.

DSC_0466

Τεχνική Microblading

Πολύ κακή δουλειά από προηγουμένη τεχνίτρια: έχουμε τονίσει πολλές φορές πως η δημιουργία τριχών που μοιάζουν φυσικές είναι μια διαδικασία που απαιτεί σωστή εκπαίδευση, ποιοτικό εξοπλισμό, ακρίβεια και εμπειρία. Αν λοιπόν η τεχνίτρια που σε ανέλαβε υστερούσε σε κάτι από τα παραπάνω είναι λογικό το αποτέλεσμα να μην σε ικανοποιεί.

microblading_1xrono_meta

Τεχνική Microblading ένα χρόνο μετά / NOT OUR WORK

Υπερβολικός τραυματισμός κατά την εφαρμογή: στην περίπτωση που έχουμε να δουλέψουμε με ένα λεπτό δέρμα μεγαλύτερης ηλικίας ή ιδιαίτερα ευαίσθητο αυξάνεται η πιθανότητα για μικροτραυματισμούς. Η χρωστική μπορεί να περάσει πιο βαθιά στο χόριο του δέρματος, αυξάνοντας την πιθανότητα μικροουλοποίησης κατά τη διάρκεια πιθανής μελλοντικής εφαρμογής microblading.
Tip! Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία είναι καλύτερο να αποφύγεις την τεχνική microblading.

Σχετικά πυκνά φρύδια: στην περίπτωση που τα φρύδια είναι αρκετά πυκνά από μόνα τους και το μόνο που χρειάζεται είναι να διορθώσουμε το σχήμα, προτιμούμε μια εναλλακτική τεχνική όπως η σκίαση. Και αυτό γιατί μέσα σε πολύ πυκνά φρύδια το αποτέλεσμα χάνεται οπότε είναι λογικό να νιώθεις σαν μην έχει πετύχει το microblading.

Όμως αγαπητή φίλη, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι! Μην αποκλείσεις την τεχνική του Μicroblading, απλά σιγουρέψου ότι έχεις επιλέξει την κατάλληλη τεχνίτρια. Ένα εξειδικευμένο κέντρο Ημιμόνιμου Μακιγιάζ όπως το Your Permanent Beauty Expert, που εφαρμόζει όλες τις τεχνικές Ημιμόνιμου Μακιγιάζ θα αναγνωρίσει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, θα σε συμβουλέψει αμερόληπτα για το τι ακριβώς σου ταιριάζει και θα σου κάνει ποιοτική δουλειά ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και αναλλοίωτο στον χρόνο!

 

Θυμήσου, η σίγουρη λύση, όπου δεν υπάρχει περιθώριο λάθος επιλογής, είναι ένα επώνυμο εξειδικευμένο κέντρο όπως το Your Permanent Beauty Expert! 

 

Σε περιμένουμε με μεγάλη χαρά στο Your Permanent Beauty Expert για να σου προσφέρουμε κορυφαίες ποιοτικές υπηρεσίες Ημιμόνιμου Μακιγιάζ!

Κλείσε άμεσα το ραντεβού σου με μια από τις ειδικούς PMU Αrtist του κέντρου μας και λάμψε, απολαμβάνοντας το υπεροχο Ημιμόνιμο Μακιγιάζ σου!!!

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  210 3000 400 , 211 2154527 (καθημερινά 10:00 με 20:00)

Online booking: https://www.24beauty-expert.gr/book-online/

Email: info@24beauty-expert.gr

Ιστότοπος: www.24beauty-expert.gr

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 16, Χαλάνδρι, 2ος όροφος