Μήπως ήρθε η στιγμή να ανανεώσεις το ημιμόνιμο μακιγιάζ σου;

Μήπως ήρθε η στιγμή να ανανεώσεις το ημιμόνιμο μακιγιάζ σου;

Σιγά σιγά ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και σταδιακά οδεύουμε προς το φθινόπωρο. Είμαι σίγουρη πως κάτω από την ομπρέλα της παραλίας είχες χρόνο να χαλαρώσεις και να σκεφτείς τι θα κάνεις μετά το πέρας των διακοπών σου για να ανανεωθείς και να ανασυγκροτηθείς.

Έβαλες τους στόχους σου και ένας απ’ αυτούς είναι η απόφαση να μην παραμελείς, από εδώ και πέρα τόσο συχνά τον εαυτό σου. Και καλά έκανες! Είναι σεβασμός στον εαυτό μας να μας αγαπάμε και να μας διατηρούμε σε κάθε ηλικία όμορφες και επιθυμητές. Άλλωστε και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, πλέον, αφού η Ελληνίδα γυναίκα είναι κοκέτα και ξοδεύει για τον καλλωπισμό της. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί έτσι μας θυμίζει πως πρέπει να επικεντρωθούμε και στην εικόνα μας και μας κρατά σε εγρήγορση.

Η καλή όψη του δέρματος μας συμβάλει στο να φαινόμαστε υγιείς . Το δέρμα μας ανανεώνεται με βάση την ηλικία μας κατά μέσο όρο κάθε 25ημέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έχει την ικανότητα να επουλώνεται από πληγές, ερεθισμούς ή κοψίματα.

Η ανανέωση του δέρματος, όμως, έχει και τα καλά αλλά και τα κακά της. Με την αναγέννηση της επιδερμίδας το ημιμόνιμο μακιγιάζ αρχίζει και χάνει τη λάμψη και τη φωτεινότητά του. Αρχίζει να ξεθωριάζει το χρώμα και σταδιακά να ατονεί ο αρχικός χρωματικός τόνος.

Αυτό θα συμβεί ανάλογα με την ποιότητα του δέρματός μας (λιπαρό, ξηρό, κανονικό δέρμα) μετά από 3-5 χρόνια.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών έχει διάρκεια περίπου από 1 έως 3 χρόνια, ενώ συνήθως στον ένα μήνα απαιτείται ένα ρετουσάρισμα για τελειοποίηση  και ολοκλήρωση του τελικού αποτελέσματος.

 

Ποιοι παράγοντες συμβάλουν ώστε να χρειαζόμαστε ανανέωση- φρεσκάρισμα του ημιμόνιμου μακιγιάζ;

Πέραν από τον τύπο του δέρματος, καθοριστικό ρόλο παίζει η ηλικία δεδομένου πως όσο πιο νέο είναι το άτομο τόσο πιο συχνή είναι η ανανέωση των κυττάρων και του δέρματος.

-Η εργασία και η εμμονή στη λεπτομέρεια της ειδικού

-Η ποιότητα και ποσότητα της χρωστικής ουσίας καθώς και η χώρα προέλευσής της

-Ο τόνος του χρώματος. Ως γνωστόν οι σκούροι τόνοι κρατάνε τη «ζωντάνια» τους περισσότερο

-Εξωτερικοί παράγοντες, όπως η έκθεσή μας στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία

-Η φροντίδα της επιδερμίδας μας καθώς και των δερμοκαλλυντικών που χρησιμοποιούμε

 

Αν λοιπόν θέλεις να διατηρήσεις το τέλειο αρχικό αποτέλεσμα που τόσο σου άρεσε και σε διευκόλυνε στην καθημερινότητά σου, οι μήνες που ακολουθούν είναι κατάλληλοι για να κλείσεις το ραντεβού σου!