Μπορώ να προβώ σε ημιμόνιμο μακιγιάζ κατά την έμμηνο ρύση; Ναι, είναι μια ασφαλής περίοδος!

Μπορώ να προβώ σε ημιμόνιμο μακιγιάζ κατά την έμμηνο ρύση; Ναι, είναι μια ασφαλής περίοδος!

Είναι μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση που γίνεται στα πιστοποιημένα ινστιτούτα που εφαρμόζουν ημιμόνιμο μακιγιάζ.

Η έμμηνος ρύση/περίοδος είναι μια απόλυτα φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και δε σημαίνει πως η γυναίκα είναι άρρωστη.

Η περίοδος αποτελεί μέρος της ζωής κάθε φυσιολογικής γυναίκας από 13 ετών και άνω. Αν δεν υπάρχουν ιατρικά προβλήματα ή ανατομικές δυσλειτουργίες η έμμηνος ρύση δεν επηρεάζει τις συνήθεις δραστηριότητες της γυναίκας. Οι δε γυναικολόγοι εκτιμούν πως το 90% των γυναικών θα βιώσουν κάποια συμπτώματα, όπως κράμπες ή έντονη ροή, αλλά ως επί το πλείστον ήπιες.

Οι ορμονικές μεταβολές μπορεί να επιφέρουν σε κάθε γυναίκα ορισμένα συμπτώματα όπως:

  • Εκνευρισμό πριν την αδιαθεσία
  • Αυξομειώσεις βάρους
  • Πόνους στο υπογάστριο
  • Έντονη αιμορραγία

Αυτό όμως δε σημαίνει πως η ζωή και ο ρους της καθημερινότητας αλλάζει, τις ημέρες αυτές. Το αν θα προβείτε στην διαδικασία του ημιμόνιμου μακιγιάζ στο διάστημα της αδιαθεσίας σας εναπόκειται αποκλειστικά σ’ εσάς γιατί ιατρικά δεν απαγορεύεται.

Λάβετε στα υπόψη τα εξής:

  1. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι μια ασφαλής τεχνική που δεν ενέχει κίνδυνους, αν γίνεται σε πιστοποιημένο ινστιτούτο που ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
  2. Ο πόνος είναι σχετικός για τον κάθε άνθρωπο. Αν δεν πονάτε πολύ κατά την περίοδο ώστε να είστε εκνευρισμένες ο πόνος των βελονών είναι απολύτως ανεκτός. Άλλωστε, τοπικά χρησιμοποιούνται  κρέμες αναισθησίας.
  3. Η περίοδος δεν επηρεάζει την απόδοση των χρωμάτων και την απορρόφησή τους δεδομένου πως οι βελόνες και το μελάνι  εισχωρούν στην ανώτερη στοιβάδα του δέρματος.  Συνεπώς τα  μελάνια που είναι υποαλλεργικά  και αρίστης ποιότητος εισχωρούν στο χόριο του δέρματος και  δεν απορροφούνται στο σώμα μας.