Πώς να αφαιρέσετε χρόνια από το πρόσωπό σας δίνοντας πνοή στο δέρμα σας, με τη μέθοδο Microneedling!

Πώς να αφαιρέσετε χρόνια από το πρόσωπό σας δίνοντας πνοή στο δέρμα σας, με τη μέθοδο Microneedling!

Η Διαδερμική Διέγερση Κολλαγόνου (Microneedling) , είναι θεραπεία που δραστηριοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος , βοηθώντας το  να αποκαταστήσει τις φθορές  του χρόνου και της αφυδάτωσης.

Πώς δρα το Microneedling;

Το  Microneedling (επίσης γνωστό ως θεραπεία επαγωγής κολλαγόνου) είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία για την αναζωογόνηση του δέρματος. Μια συσκευή με λεπτές βελόνες δημιουργεί μικροσκοπικές διατρήσεις στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, που, διεγείρει  την ταχεία ανάπτυξη νέων ινοβλαστών και άλλων επουλωτικών κυττάρων που μετατρέπονται σε ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα αποτελέσματα μπορούν να περιλαμβάνουν βελτιωμένη υφή και σταθερότητα, καθώς και μείωση των ουλών, του μεγέθους πόρων και των ραγάδων. Το Microneedling είναι μια θεραπεία που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος με φυσικό τρόπο.

Είναι μια ελάχιστα επεμβατική, μη χειρουργική διαδικασία για την αναζωογόνηση του δέρματος που περιλαμβάνει τη χρήση μιας ειδικής συσκευής με πολλαπλές micro βελόνες. Η αντίδραση του οργανισμού είναι να παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη στο χόριο του δέρματος και να σχηματιστούν νέα τριχοειδή. Αυτή η νεοαγγείωση και η νεοκολλαγονογέννεση μετά την θεραπεία οδηγεί σε αναζωογόνηση του δέρματος και μείωση των ουλών. Δηλαδή βελτιώνεται η υφή, η σφριγηλότατα και η ενυδάτωση του δέρματος και μπορεί να την εφαρμόσει μόνο επαγγελματίας αισθητικός.

Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσης και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών, αν η θεραπεία  πραγματοποιείται σε συνθήκες που τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες απολύμανσης και υγιεινής.  Η θεραπεία είναι ανώδυνη και για λίγες ώρες μετά την εφαρμογή microneedling μπορεί να υπάρξει ελαφρύ οίδημα και ερυθρότητα του δέρματος τα οποία δεν εμπνέουν ανησυχία και υποχωρούν τάχιστα.

Γιατί το δέρμα αφυδατώνεται και δείχνει κουρασμένο;

Το αφυδατωμένο δέρμα είναι ένα συχνό πρόβλημα, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Η κλινική εικόνα ενός αφυδατωμένου προσώπου είναι η εικόνα της θαμπάδας και της τραχιάς αίσθησης του δέρματος που τραβάει , τσούζει και το άτομο νιώθει φαγούρα. Οι αιτίες της αφυδάτωσης είναι πολλές και οφείλονται κατά κύριο λόγο  στην απουσία νερού από τις στιβάδες του δέρματος. Μπορεί η βασική αιτία να είναι οι κλιματολογικές συνθήκες όπως ο ήλιος, η έκθεση στη ζέστη ή το κρύο αέρα σε συνδυασμό με ελλιπή λήψη νερού αλλά συνδέεται επίσης με την ποιότητα του δέρματός μας και πιθανά παθολογικά αίτια.

Συμβάλουν επίσης, η χρήση σαπουνιού που μεταβάλλει το pH και το κάνει πιο αλκαλικό, η χρήση καλλυντικών που δεν είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός μας και οι λοσιόν που περιέχουν αλκοόλες.

Άλλωστε, μετά τα 20 το δέρμα σταδιακά αφυδατώνεται χάνοντας την ελαστικότητά του. Η προοδευτική αυτή αφυδάτωση έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται μικρές ρυτίδες  και μείωση του φυσικού κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Η θεραπεία της ενυδάτωσης μπορεί να γίνει με ενεργητικό και παθητικό τρόπο. Ο ενεργητικός τρόπος είναι η μέθοδος microneedling.

Ο παθητικός τρόπος είναι το μπλοκάρισμα της απώλειας του νερού. Σ’  αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούνται πάνω στην επιδερμίδα αδιάβροχα σκευάσματα –λιπίδια-  που περιορίζουν ή σταματούν την απώλεια νερού και φροντίζουν να διατηρούν μια καλή υδάτωση.

Πόσες θεραπείες microneedling χρειάζονται;

Στις περιπτώσεις που σχετίζονται με την αφυδάτωση και τη  γήρανση του δέρματος απαιτούνται τρεις έως πέντε συνεδρίες με συχνότητα δύο με τρεις φορές τον χρόνο. Ωστόσο,  κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και οι ανάγκες της διαφέρουν σε σχέση με την ηλικία και την καθημερινή φροντίδα. Μετά από κλινική αξιολόγηση θα κριθεί και ο ακριβής αριθμός των συνεδριών.

Τι  διαφορά θα έχει η όψη του προσώπου μου μετά τις θεραπείες microneedling;

Η πρώτη ορατή διαφορά είναι πως η όψη σας θα δείξει ξεκούραστη και σταδιακά το πρόσωπό σας  πιο νεανικό και σφριγηλό. Επιτυγχάνεται με τη βαθιά ενυδάτωση με αποτέλεσμα την ορατή μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι το δέρμα απορροφά καλύτερα τα θεραπευτικά διαλύματα. Παράλληλα μειώνονται οι ουλές, οι πόροι του δέρματος και βέβαια οι πανάδες.

Πώς θα διατηρήσω στη συνέχεια το δέρμα μου ενυδατωμένο;

Μετά το πέρας των θεραπειών συνιστάται καθημερινή ενυδάτωση της επιδερμίδας,  χρήση θεραπευτικού ορού καθώς και  τακτές μάσκες ενυδάτωσης. Μία μάσκα προσώπου ξεδιψάει την επιδερμίδα και αποκαθιστά τα σωστά επίπεδα υγρασίας και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.  Η ορθά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι όμορφη λαμπερή και γεμάτη υγεία!

Your Permanent Beauty Expert. Για ραντεβού και πληροφορίες καλέστε τώρα στα:  211 215 4527 & 210 3000 400. Θα μας βρείτε Βασιλέως Γεωργίου 16 στο Χαλάνδρι.

Περιμένουμε να σας  γνωρίσουμε από κοντά και να σας προσφέρουμε την εικόνα που πάντα επιθυμούσατε!