Πως να απολαύσω το γιορτινό τραπέζι χωρίς να πάρω βάρος;

Πως να απολαύσω το γιορτινό τραπέζι χωρίς να πάρω βάρος;

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων, ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, ονομαστικές εορτές…. Μέσα στο Δεκέμβριο είναι σύνηθες να είμαστε καλεσμένοι σε οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις που είναι πάντα συνυφασμένες με απεριόριστο φαγητό και ποτό… Το αποτέλεσμα;; Η ζυγαριά μας δείχνει 2-3 κιλά βαρύτερους μετά τις γιορτές… Επειδή, λοιπόν, είναι κάπως άβολο, όταν το τζιν μας είναι στενό, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά tips, ώστε τις φετινές γιορτές να απολαύσετε το φαγητό, χωρίς να πάρετε επιπλέον βάρος!

1. Μην πηγαίνετε στο γιορτινό τραπέζι, πολύ πεινασμένοι. Θα ήταν νουνεχές 2 ώρες πριν πάτε, να έχετε φάει ένα ελαφρύ γεύμα, όπως ένα τοστ ή ένα γιαούρτι με φρούτο, ώστε να μην ” πέσετε με τα μούτρα” στο φαγητό.
2. Πρώτα δείτε από τι αποτελείται ο μπουφές και έπειτα επιλέξτε τι θα βάλετε στο πιάτο σας. Έτσι, θα μπορέσετε να οργανώσετε καλύτερα το πιάτο σας κ θα αποφύγετε την περιττή ποσότητα.
3. Γεμίστε το πιάτο σας μόνο μια φορά και επιλέξτε στο μισό πιάτο να βάλετε σαλάτα και λαχανικά, και στο υπόλοιπο μισό, κρέας ή ψάρι, πατάτες, μακαρόνια ή ρύζι.
4. Προτιμήστε το ψητό φαγητό ή στη σχάρα και αποφύγετε τα τηγανιτά.
5. Αποφύγετε το υπερβολικό αλκοόλ, καθώς προσδίδει πολλές θερμίδες χωρίς διατροφική αξία και αρκεστείτε σε 1-2 ποτήρια κρασί.
6. Πίνετε νερό κατά τη διάρκεια του γεύματος, καθώς προσφέρει ενυδάτωση και μετριάζει την όρεξη για επιπλέον φαγητό.
7. Τέλος, απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό οποιοδήποτε και αν είναι αυτό με σύνεση και μετρό! Αν επιλέξετε να αγνοήσετε τις παραπάνω συμβουλές και να χαλαρώσετε διατροφικά μέσα στις γιορτές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.. Κιλά είναι και χάνονται… αρκεί να επανέλθετε σε ένα ισορροπημένο μοτίβο διατροφής μετά τις γιορτές!