Πώς θα κάνουμε μόνες μας ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ; 7 βήματα για να κάνετε θαύματα!

Πώς θα κάνουμε μόνες μας ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ; 7 βήματα για να κάνετε θαύματα!

Βήμα 1ο: Πριν ξεκινήσουμε,  το μακιγιάζ, πρέπει –οπωσδήποτε το πρόσωπό μας να είναι καθαρό. Επιβάλλεται να ενυδατώσουμε το πρόσωπό μας με μια ενυδατική κρέμα ή ένα primer ενυδάτωσης καθώς έτσι απλώνουμε  το make up  μας ευκολότερα. Ο επαγγελματικός τρόπος τοποθέτησης είναι από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω με πινέλο ή σφουγγαράκι μακιγιάζ.

Όσες χρειάζονται consiler πρέπει να ξέρουν πως θα χρειαστούν μια  πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Μπορεί να μπει  ταμποναριστά κάτω από τα μάτια ή για να καλύψει  σπυράκια και  ερυθρότητα της επιδερμίδας. Ολοκληρώνουμε με  μια ματ πούδρα κοντά στον τόνο του make up στο “Τ” του προσώπου (δηλαδή πάνω από τα φρύδια, στο κόκκαλο της μύτης και κάτω από τα μάτια).

Βήμα 2ο: Περιποιημένα φρύδια. Αν δεν έχετε προβεί σε ημιμόνιμο μακιγιάζ  χτενίστε τα με ένα ειδικό βουρτσάκι για τα φρύδια ή μια παλιά οδοντόβουρτσα  ανοδικά και προς τα έξω. Αμέσως μετά -όπου χρειάζεται- κάντε γεμίσματα  με μια καφέ σκιά, με μολύβι ή με τζελ.

Βήμα 3ο: Έντονο βλέμμα σε γήινους τόνους και λάμψη χρυσού. Με 3 σκιές έχετε ξεμπερδέψει. Θα χρειαστείτε μία σκούρα καφέ για την εξωτερική γωνία και το κόκκαλο του ματιού, μία χρυσή για το κινητό ( το απαιτεί η ημέρα)  βλέφαρο και μία αρκετά φωτεινή για το τόξο του φρυδιού και την εσωτερική γωνία του ματιού. Ξεκινάμε, λοιπόν, με τη σκουρόχρωμη για την εξωτερική γωνία για να δώσουμε βάθος και ένταση στο βλέμμα. Συνεχίζουμε με τη χρυσή σκιά στο κινητό βλέφαρο και ολοκληρώνουμε με τη φωτεινή σκιά κάτω από το φρύδι και στην εσωτερική γωνία του ματιού.

Βήμα 4ο: Έπειτα, αν έχουμε σταθερό χέρι χρησιμοποιούμε το eyeliner, ξεκινώντας σύριζα από την εσωτερική γωνία ως την εξωτερική και τραβάμε τη γραμμή ανοδικά προς το φρύδι για να ανεβάσουμε το βλέμμα ( να γιατί φίλες μου εγώ προτιμώ το ημιμόνιμο μακιγιάζ- σιγουράκι και δεν έχω άγχος για το αποτέλεσμα).

Βήμα 5ο: Πυκνές μακριές βλεφαρίδες. Η αγαπημένη σας φίλη θα γίνει η μασκαρά σας. Αν όμως έχετε προνοήσει να βάλετε extensions  όπως κι εγώ το αποτέλεσμα απογειώνει το μακιγιάζ σας!

Βήμα 6ο: Εντυπωσιακές φωτοσκιάσεις, λάμψεις και ρουζ. Για τη φωτοσκίαση, απαραιτήτως τοποθετείτε κάτω από το κόκκαλο στα μάγουλα ξεκινώντας από το αυτί μια πιο σκούρα πούδρα, ώστε να δημιουργηθούν  γωνίες στο πρόσωπο. Όσες έχουν μεγάλο μέτωπο, πρέπει να τοποθετήσουν σκούρα πούδρα και περιμετρικά του μετώπου κοντά στα μαλλιά. Οι έχουσες μεγάλη μύτη με λίγη σκούρα σκιά  στην άκρη της, θα τη δουν με μιας λίγο πιο μικρή. Όσες έχετε προγούλι βάζετε τη σκούρα πούδρα στο σημείο για να τη καμουφλάρετε.

Βήμα 7ο: Το ρουζ το τοποθετούμε στα μήλα ( κόκαλα) και το σβήνουμε προς το contour.

Βήμα 8ο: Χείλη για φίλημα.  Επιλέξετε, αν σάς ταιριάζει, το  κόκκινο της φωτιάς, αλλά προτιμήστε μπορντό ή του κρασιού, που είναι η τάση για φέτος.  Μπορείτε να  βάψετε τα χείλη σας ακόμη και αν έχετε προβεί σε ημιμόνιμο μακιγιάζ.

Καλή επιτυχία φίλες μου και χρόνια πολλά!