Πόσο σημαντική είναι η ομορφιά & πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε μέσω του ημιμόνιμου μακιγιάζ;

Πόσο σημαντική είναι η ομορφιά & πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε μέσω του ημιμόνιμου μακιγιάζ;

Η φυσική ομορφιά και γοητεία που εκπέμπει το άτομο που μας ενδιαφέρει αποτελεί καθοριστικό παράγοντα έλξης. Μάλιστα όσο πιο αντικειμενικά όμορφο είναι ένα άτομο τόσο πιο δημοφιλές είναι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτό είναι εμφανές ακόμα και από τους μύθους των αρχαίων που για τα μάτια μίας όμορφης γυναίκας, ξεκίνησε ο τρωικός πόλεμος, αφού οι Αχαιοί πολεμούσαν 10 χρόνια για να πάρουν πίσω την Ωραία Ελένη.

Για το σύγχρονο Life Style η επιβεβαίωση της ομορφιάς είναι πιο ισχυρή από την ομορφιά που απλώς θαυμάζεται. Για να μην αναφέρουμε ότι η ομορφιά σε μερικά άτομα είναι δύσκολη υπόθεση λόγω αισθητικών ατελειών ή έλλειψης χρόνου. Όπως θα έχετε παρατηρήσει από την αρχαιότητα, η συμμετρία και η τελειότητα  ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την αισθητική ακόμη και στα Αρχαία Ελληνικά Αγάλματα. Αυτός ο «κανόνας» ισχύει και σήμερα. Η καλή συμμετρία, οι σωστές αναλογίες και γραμμές καθώς και η τόνωση των φυσικών χαρακτηριστικών προσδίδει την τελειότητα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Ο καθρέφτης μετά τις υπηρεσίες του ημιμόνιμου μακιγιάζ δεν μπορεί παρά να δείξει  αυτό που το άτομο ήδη αισθάνεται: μια παρουσία που ακτινοβολεί δυναμισμό, πίστη και σεβασμό στον εαυτό του.

Πώς θα επιλέξουμε ένα ινστιτούτο για να απολαύσουμε τις υπηρεσίες του ημιμόνιμου μακιγιάζ;

12 σημεία κλειδιά θα σε διαφωτίσουν ώστε να κάνεις μια ασφαλή και άξια εμπιστοσύνης επιλογή:

 1. Το ινστιτούτο πρέπει να είναι πιστοποιημένο και να διαθέτει και κρατική υγειονομική άδεια. Πρέπει δηλαδή να διασφαλίσει πως ο τεχνίτης δεν πάσχει από μολυσματικά νοσήματα ,μεταδοτικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.
 2. Ο χώρος να είναι καθαρός και τακτοποιημένος. Αν δεν υπάρχει ευταξία στο χώρο και εμμονή στην υγιεινή του ινστιτούτου και των μηχανημάτων σημαίνει πως το επαγγελματικό περιβάλλον  δεν είναι αξιόπιστο και για την υγεία σου και θα πρέπει να τον απορρίψεις.
 3. Το ινστιτούτο εδρεύει σε χώρο με άδεια και βέβαια διαθέτει προσωπικό, γραμματεία, site, social media και παρουσία σε επαγγελματικούς οδηγούς.
 4. Θα σου παρουσιάσουν δουλειά δική τους και όχι τρίτων καθώς και μαρτυρίες πελατών. (Αυτό πρέπει να το διασταυρώσεις τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στο διαδίκτυο και στα social media).
 5. Θα συμπληρώσεις ιατρικό ιστορικό το οποίο και θα αξιολογηθεί προκειμένου να πάρεις έγκριση για τη διαδικασία του ημιμόνιμου μακιγιάζ.
 6. Η διαδικασία του ημιμόνιμου μακιγιάζ  είναι μια μικροεπεμβατική  διαδικασία. Αυτό σημαίνει πως οι βελόνες πρέπει να είναι αποστειρωμένες και μιας χρήσης. Επιπλέον,  θα πρέπει να ανοιχτούν μπροστά σου. Τέλος οι συνθήκες υγιεινής επιβάλλουν στον τεχνίτη μάσκα και γάντια προστασίας  (μιας χρήσης).
 7. Οι χρωστικές (χρώματα) που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκής προέλευσης και επίσης πιστοποιημένες. Ίσως δεν το γνωρίζεις αλλά αρκετοί τεχνίτες για μεγαλύτερο κέρδος ,(σε πολύ δελεαστικές προσφορές), χρησιμοποιούν ασιατικά χρώματα και ακόμη χειρότερα βιομηχανικά.
 8. Το προσωπικό να είναι φιλικό και πρόθυμο να σου εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια την όλη διαδικασία, ώστε να έχεις μια σαφή εικόνα του τι πρόκειται να επιτρέψεις να συμβεί στο πρόσωπό σου.
 9. Οι τεχνίτες πρέπει να έχουν μακρά εμπειρία και σπουδές πάνω στην αισθητική και βεβαίως να έχουν ειδικευτεί στο ημιμόνιμο μακιγιάζ. Αν μάλιστα είναι γιατροί ή νοσηλευτές, στο παρελθόν, ακόμη καλύτερα. Στις προσφορές που φαντάζουν ως ευκαιρία ελλοχεύει ο κίνδυνος ο τεχνίτης να κάνει πρακτική στο πρόσωπό σου. Βέβαια, όλα διορθώνονται αλλά γιατί να το ρισκάρεις διακυβεύοντας υγεία και αισθητικό αποτέλεσμα;
 10. Οι τεχνίτες πρέπει να κάνουν σεμινάρια και να είναι ενημερωμένοι για την τέχνη τους. Όπως όλοι γνωρίζουμε η επιστήμη σε κάθε επάγγελμα εξελίσσεται  και η μόδα αλλάζει.
 11. Η επούλωση, επίσης, παίζει τεράστιο ρόλο. Τι σημαίνει αυτό; Όπως και στα tattoo χρειάζεται να περάσουν ορισμένες ημέρες ώστε το σώμα να πάψει να βγάζει υγρά, να φύγει το ελαφρύ πρήξιμο και να επουλωθεί πλήρως η περιοχή. Τα  χρώματα αν είναι καλής ποιότητας θα σταθεροποιηθούν και το αποτέλεσμα θα φαντάζει απολύτως φυσικό και εναρμονισμένο με τις φυσικές γραμμές και αναλογίες  του προσώπου σου.  Με τις σωστές συνθήκες που προαναφέραμε και την εμπειρία όλα τα σχόλια πελατών θα είναι θετικά.
 12. Extra bonus δώσε σ’ ένα ινστιτούτο ημιμόνιμου μακιγιάζ που διαθέτει ακαδημία σπουδών. Βγάζει επαγγελματίες τεχνίτες και δε διακινδυνεύει σε καμία περίπτωση τη φήμη και αξιοπιστία του.

Πού εφαρμόζεται το ημιμόνιμο μακιγιάζ;

Μπορείτε να επέμβετε στα φρύδια σας, τα μάτια και τα χείλη. Η μικροχρωμάτωση ως τεχνική δίνει επίσης τη δυνατότητα πλείστων διορθωτικών επεμβάσεων, όπως:

-Αποκατάσταση άνω χείλους μετά από επέμβαση λαγόχειλου

-Αποκατάσταση θηλαίας άλω μετά από χειρουργείο μαστεκτομής

-Κάλυψη ουλών εγκαύματος

-Κάλυψη μετεγχειρητικών ουλών στο σώμα και στο τριχωτό της κεφαλής

-Μέθοδος trichopigmentation (απομίμηση τριχών) στο τριχωτό της κεφαλής