Πόσο βοηθητική είναι η μικροχρωμάτωση στις περιπτώσεις λεύκης;

Πόσο βοηθητική είναι η μικροχρωμάτωση στις περιπτώσεις λεύκης;

Η  λεύκη είναι μια πάθηση κατά την οποία κάποιες περιοχές χάνουν τμηματικά μελανίνη με αποτέλεσμα όπως λέει και ο ίδιος ο ορισμός της πάθησης περιοχές της επιδερμίδας αποχρωματίζονται και γίνονται λευκές. Είναι μια νόσος μη μεταδοτική που δεν ανήκει ασφαλώς στην κατηγορία των λοιμωδών ασθενειών και επηρεάζει μόλις το 1% του πληθυσμού. Η αχρωμία του δέρματος, προσβάλει άνδρες και γυναίκες κυρίως στις ηλιόλουστες χώρες, γι’ αυτό και έχει χαρακτηριστεί και ως «νόσος του φωτός». Οι γιατροί, εκτιμούν πως οφείλεται σε βλάβες του θυρεοειδούς.

Ως πάθηση, δεν είναι βλαπτική για την υγεία του ασθενούς, ωστόσο είναι γεγονός πως δημιουργεί ψυχολογική πίεση και αναστάτωση. Η λεύκη είναι εμφανής στο πρόσωπο, στα χείλη, στα χέρια, τα πόδια, τους αγκώνες, τα γόνατα, το στήθος και προσβάλει ακόμη και την περιοχή των γεννητικών οργάνων.

could-you-have-vitiligo-the-symptoms-the-sufferers-and-the-causes-136398861908003901-150624160838

Αρκετοί πάσχοντες βρίσκουν λύσεις μικρής διάρκειας όπως καμουφλάζ των περιοχών με ειδικά make up με χρώμα που έχουν παράλληλα μεγάλη καλυπτική δράση και άλλοι αν η περιοχή δεν είναι εμφανής την καλύπτουν με ρούχα.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η πάθηση έχει γίνει αποδεκτή από τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Chantelle Brown-Young, ή πιο γνωστή ως Winnie Harlow που διαγνώστηκε με λεύκη όταν ήταν 4 ετών. Αυτό, όμως, δεν την εμπόδισε να κάνει καριέρα μοντέλου και να μετατρέψει την πάθησή της σε προσόν θέλοντας να περάσει και τα δικά της μηνύματα.

nintchdbpict000265053528

Ωστόσο, επειδή δεν παύει να προκαλεί αισθητικά προβλήματα και η λεύκη ειδικά στο πρόσωπο να απαιτεί καθημερινό μακιγιάζ -σήμερα εντελώς ανώδυνα- με τη μέθοδο της μικροχρωμάτωσης μπορεί να δοθεί λύση.

Μέσω της μικροχρωμάτωσης στην πραγματικότητα καλύπτουμε τις τονικές διαφορές έτσι ώστε να «χρωματίζουμε» τα λευκά σημεία προσδίδοντας  ένα ενιαίο χρώμα στην πάσχουσα περιοχή. Το ολοκληρωμένο τελικό αποτέλεσμα τονώνει την αυτοπεποίθηση του ασθενούς , καθιστώντας τον πιο χαρούμενο.  Έτσι, το αυτοάνοσο αυτό νόσημα δε γίνεται αντιληπτό και ο πάσχων αισθάνεται εφορία και ελευθερία, επιπλέον μέσω της μικροχρωμάτωσης δε χάνει καθημερινά πολύτιμο χρόνο για να καλύψει τις πάσχουσες περιοχές.

Τί είναι η μικροχρωμάτωση και πώς υπολείπεται;

Η μιροχρωμάτωση, είναι μια μη επεμβατική διαδικασία στην οποία εισάγεται χρωστική ουσία στην ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας. Μέσω δηλαδή μιας πολύ λεπτής βελόνας ο/η PMU Artist εισάγει αναίμακτα χρώμα επικαλύπτοντας την  πάσχουσα επιφάνεια με χρώμα κοντινό στη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας μας. Προ της  συνεδρίας εξετάζεται το ιατρικό ιστορικό του πάσχοντος και στη συνέχεια  τοποθετείται αναισθητική κρέμα προ της εφαρμογής αλλά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας προκειμένου ο πόνος να είναι αμελητέος.  Ανάλογα την έκταση, την ανοχή στον πόνο και βέβαια την κατάσταση του δέρματος απαιτούνται 2-3 συνεδρίες προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ολοκληρωμένο.

Η δε συχνότητα επανάληψης εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος , τη φροντίδα της εν λόγω περιοχής και βέβαια από την επιλογή ενός έμπειρου PMU Artist, της σωστής εκτίμησης του προβλήματος και την καλή ποιότητα χρωστικής.