Τί είναι η μέθοδος Microblading;

Τί είναι η μέθοδος Microblading;

Το Microblading, απευθύνεται σ’ όσες επιθυμούν να διορθώσουν το σχήμα των φρυδιών τους είτε έχουν πτώση τριχών λόγω κάποιας πάθησης. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι πως αν εφαρμοστεί υπό κατάλληλες προϋποθέσεις το αποτέλεσμα δείχνει αρκετά φυσικό. Λόγω της μεγάλης διασιμότητας του Microblading στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια (στις Ασιατικές χώρες, όπως Κίνα, την γνωρίζουν αρκετές δεκαετίες) τα ερωτήματα είναι πολλά.

Η διευθύντρια BEAUTY EXPERT των Κέντρων μας και καθηγήτρια ημιμονιμου μακιγιαζ  κα. Ναταλία Μπαμπένκο απαντάει, για σένα, τις πιο συχνές ερωτήσεις και εξηγεί τα πιο σημαντικά σημεία σχετικά με την συγκεκριμένη τεχνική για να είσαι σωστά ενημερωμένη.

1.Αποτελεί το Microblading μια ασφαλή μέθοδο ημιμόνιμου μακιγιάζ? Ναι, αν και εφόσον γίνει σε πιστοποιημένο ινστιτούτο και η PMU artist είναι επαρκώς εκπαιδευμένη σε διάφορες τεχνικες (οχι μόνο Microblading) και έμπειρη, κατι που θα σας διασφαλίσει ότι θα επιλέξει την σωστή τεχνική για ένα άριστο αποτέλεσμα, χωρίς υπερβολικό τραυματισμό της περιοχής. 

2. Για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή Μicroblading η υποψήφια πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. Το δέρμα θα πρέπει να είναι αρκετά σφριγηλό και ελαστικό. Συνήθως δεν προτείνεται σε κυρίες άνω των 45 ετών με ώριμη επιδερμίδα. Ο ιδανικός τύπος δέρματος είναι το κανονικό, καθώς η λειότητα της επιδερμίδας είναι κατάλληλη για να μπορέσει η ειδικός να σχεδιάσει λεπτές τριχούλες που θα προσομοιάσουν με τις φυσικές σου και, κυρίως, θα διατηρηθούν με την πάροδο του χρόνου.

3. Με την τεχνική microblading, η εμφύτευση των χρωστικών στην επιδερμίδα, γίνεται μ’ ένα χειροκίνητο πενάκι που στην άκρη του προσαρμόζεται μια αποστειρωμένη λεπίδα. Η λεπίδα αποτελείται όχι από μία, όπως στο κλασσικό ημιμόνιμο μακιγιάζ, αλλά από 18 λεπτές βελόνες στην σειρά. Με απαλή πίεση γλιστράει πάνω στο δέρμα εμποτίζοντας το με υποαλεργικές χρωστικές ουσίες, σχηματίζοντας πολλές λεπτές γραμμές. Οι χρωστικές πρέπει να εισχωρούν στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος, μόνο τότε θα είναι φυσικό το αποτέλεσμα. Αν η χρωστική εισχωρήσει πιο βαθιά οι σχεδιασμένες τρίχες θα απλώσουν και με την πάροδο του χρόνου και θα γκριζάρουν υπερβολικά. Κατά την εφαρμογή γίνεται χρήση τοπικού αναισθητικού και ο πόνος είναι σχεδόν μηδενικός.

4. Όταν υπάρχει αρκετή αραίωση ή ολική αλωπεκία της περιοχής, το microblading από μόνο του σαν τεχνική δεν αρκεί για να έχουμε ένα γεμάτο φρύδι. Θα πρέπει να συνδυαστεί με κάποια ακόμα τεχνική του ημιμόνιμου μακιγιάζ όπως “Ελαφρά Σκίαση”, ώστε να μην δημιουργεί την αίσθηση του άδειου φρυδιού.

5. Σε ποιες περιπτώσεις το Microblading αντενδείκνυται; Σε ένα εξειδικευμένο ινστιτούτο, όπως το Your Permanent Beauty Expert, πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή θα συμπληρώσετε Ιατρικό Ιστορικό, το οποιο θα αξιολογηθεί απο ιατρό ή νοσηλεύτρια. Το Microblading δεν επιτρέπεται σε περιοχές με αλλοίωση δέρματος, μελάνωμα, έρπη, λειχήνες, λεύκη, ψωρίαση, σε άτομα με βηματοδότη, σακχαρώδη διαβήτη, τάση για χηλοειδή σχηματισμούς καθώς και σε άτομα που κάνουν λήψη αντιπηκτικών φαρμάκων. Επίσης δεν επιτρέπεται στην περίοδο εγκυμοσύνης και θηλασμού. Στο κλασικό Ημιμονιμο Μακιγιάζ οι περιορισμοί είναι λιγότεροι. 

6. Πόσο καιρό διαρκεί το αποτέλεσμα της τεχνικής Microblading; Το Microblading κρατάει από έξι μήνες έως 2 χρόνια.

7. Πότε δεν προτείνεται το Microblading? Σε περιπτώσεις: ευαίσθητου δέρματος, αυξημένης εφίδρωσης, λιπαρότητας και διεσταλμένων πόρων, σε ατομα με ευρυαγγείες. Επίσης, σε πολύ ξανθά άτομα ή σε άτομα που έχουν εφαρμόσει το microblading πάνω από 3 φορές στο παρελθόν, σε ατομα με μερική ή ολική αλωπεκία. Επίσης δεν συνιστάται σε ηλικίες ανω των 45 ετών. 

8. Ποια είναι η ιδανική περίπτωση για Microblading? Τα άτομα με ατελές φρύδια, με αρκετά σκούρες και χοντρές τρίχες και, κυρίως, σε λείο και ανθεκτικό δέρμα (όπως το Ασιάτικο δερμα). 

Όλα τα αποτελέσματα Microblading που βλέπουμε στο διαδίκτυο είναι αμέσως μετά την εφαρμογή και είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Ετσι δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε την πραγματική εικόνα του τελικού αποτελέσματος. Το Microblading δεν ταιριάζει σε ολες τις περιπτώσεις και θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μας να το προτείνουμε σε όλους. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν τόσες τεχνικές στο ημιμόνιμο μακιγιάζ, κάθε μια ταιριάζει στις δικές σου, μοναδικές ανάγκες.

Στα Κέντρα Μόνιμης Ομορφιάς Your Permanent Beauty Expert, εκτός από Microblading, εφαρμόζουμε ολη την γκάμα τεχνικών του ημιμόνιμου μακιγιάζ. Η κάθε περίπτωση αντιμετωπιζεται εξειδικευμένα, εξετάζεται και αναλύεται λεπτομερώς, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ορθό τελικό αποτέλεσμα, καθώς η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής απαιτεί εμπειρία και είναι υψίστης σημασίας για όλη την ομάδα μας.