Τι ρόλο παίζει το σχήμα των φρυδιών στην έκφραση του προσώπου μας;

Τι ρόλο παίζει το σχήμα των φρυδιών στην έκφραση του προσώπου μας;

Τα φρύδια μας, «ντύνουν» το βλέμμα μας. Το 18ο αιώνα που οι άνθρωποι δε χρησιμοποιούσαν τσιμπιδάκια για να δώσουν σχήμα στα φρύδια τους ,οι φυσιογνωμιστές της εποχής, έκριναν το χαρακτήρα ενός ανθρώπου από το σχήμα των φρυδιών του.

Οι σύγχρονοι φυσιογνωμιστές ισχυρίζονται τα εξής σε σχέση με το σχήμα των φρυδιών:

  1. Τα τοξοειδή φρύδια δείχνουν μετριοφροσύνη και απλότητα.
  2. Τα οριζόντια φρύδια μαρτυρούν δυναμικό χαρακτήρα.
  3. Όσο τα φρύδια πλησιάζουν τα μάτια τόσο πιο σοβαρός είναι ο χαρακτήρας του κατόχου τους.
  4. Η μεγάλη απόσταση μεταξύ των φρυδιών δείχνει άνθρωπο που είναι δημιουργικό.

Ποιο είναι το σωστό σχήμα των φρυδιών με βάση το σχήμα του προσώπου μας;

Σήμερα που έχουμε στις υπηρεσίες μας εντάξει τον καλλωπισμό της εν λόγω περιοχής ένα λάθος σχήμα θα αλλοιώσει την εικόνα του προσώπου μας και η γεωμετρία του δε θα είναι σωστή.  Το κάθε πρόσωπο θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο σχήμα των φρυδιών και του μακιγιάζ ώστε να αναδεικνύει  τα όμορφα χαρακτηριστικά του.

Οβάλ πρόσωπο: Τα φρύδια πρέπει να σχηματίζουν ένα μαλακό τόξο  έτσι ώστε το φρύδι να μην είναι εντελώς επίπεδο αλλά ούτε και υπερβολικά «ψηλά».

Στρογγυλό πρόσωπο: Τα φρύδια πρέπει να έχουν «ψηλά» το τόξο και να έχουν γωνίες. Η εξωτερική γωνία του φρυδιού δεν πρέπει να έχει στρογγυλεμένες άκρες . Μ’ αυτόν τον τρόπο δίδεται μια εξισορρόπηση με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται πιο μακρόστενο.

Μακρύ πρόσωπο: Για να  φαίνεται το πρόσωπο λιγότερο μακρύ τα φρύδια πρέπει να έχουν το τόξο όσο πιο «ευθύ»γίνεται.

Τετράγωνο πρόσωπο: Για να μαλακώσουν οι γωνίες του προσώπου  το σχήμα των φρυδιών πρέπει να έχει έντονα σχηματισμένες άκρες και τόξο το οποίο πρέπει να βρίσκεται «ψηλά» με στρογγυλεμένη γωνία στην καμπύλη του.

Σχήμα καρδιάς: Το φρύδι πρέπει να στρογγυλέψει και να χαμηλώσει ελαφρά.

Tips:

  1. Πολλοί άνθρωποι, βγάζουν μόνοι τους τα φρύδια τους καταστρέφοντας το σχήμα του και δίνοντας ένα λανθασμένο αποτέλεσμα που είτε τους αγριεύει , είτε δείχνει «φαγωμένο» το φρύδι. Καλό θα ήταν να εμπιστεύεστε το καθαρισμό των φρυδιών σας μια φορά το μήνα σε μια αισθητικό. Θα δώσει αρχικά το σχήμα που ταιριάζει στο πρόσωπό σας και στη συνέχεια θα το διατηρήσει επαναφέροντας σταδιακά τυχόν δικές σας ατασθαλίες.
  2. Το συνεχές γέμισμα των κενών ή το τόνισμα του χρώματος του φρυδιού με μολύβι. αδυνατίζει σταδιακά το φρύδι με αποτέλεσμα να πέφτει η τρίχα. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μια σκιά αναφορικά πάντα με τον τονισμό του χρώματος.
  3. Αν τα φρύδια σας είναι άτονα και λείπει τμήμα τους μια ενδιαφέρουσα λύση είναι να καταφύγετε στο ημιμόνιμο μακιγιάζ. Θα σας λύσει οριστικά το πρόβλημά σας και το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Η τεχνική είναι απολύτως ασφαλής και το φρύδι έχει μια φυσικότητα.