Το ήξερες πως από το χρώμα των ματιών σου προδίδει το χαρακτήρα σου;

Το ήξερες πως από το χρώμα των ματιών σου προδίδει το χαρακτήρα σου;

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας, με επικεφαλής τον Γιάροσλαβ Φλέγκρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “PLoS ΟΝΕ”, ζήτησαν από μια ομάδα 238 εθελοντών να αξιολογήσει τις φωτογραφίες 40 ανδρών και 40 γυναικών και να μαντέψουν στη συνέχεια τον χαρακτήρα τους. Τα πορίσματα ήταν πολύ εντυπωσιακά, με αποτέλεσμα η έρευνα να αναδημοσιευθεί σε όλο τον κόσμο.

1

Ας δούμε πώς το χρώμα των ματιών δίνει στοιχεία για το χαρακτήρα σου και την προσωπικότητά σου!

Μαύρα μάτια: Τα μαύρα μάτια είναι πολύ εντυπωσιακά λόγω της σπανιότητάς τους. Αυτό το χρώμα ματιών, συνδέεται με το μυστήριο και τη διαίσθηση . Οι άνθρωποι με μαύρα μάτια είθισται να είναι πολύ αξιόπιστοι και υπεύθυνοι. Επιπλέον, είναι μυστικοπαθείς και ξέρουν να κρατάνε κρυμμένα καλά και τα μυστικά των άλλων. Τέλος, είναι  απρόθυμοι να αρχίσουν νέες φιλίες και διστακτικοί στο να ερωτευτούν.

Καστανά μάτια: Αυτό που χαρακτηρίζει όσους έχουν καστανά μάτια είναι η αυτοπεποίθηση που έχουν, αλλά και η απλότητα σε συνδυασμό με την δημιουργικότητα. Συνήθως είναι ανεξάρτητοι, ευγενικοί και θέλουν να κάνουν διαρκώς νέους φίλους και να γνωρίζουν τα πάντα, ενώ προσπαθούν να βοηθούν τους πάντες. Λατρεύουν τη φύση και τα ζώα και τους πλημμυρίζει η αποφασιστικότητα.

Μελί μάτια: Τα μάτια που έχουν το μελί χρώμα υποδηλώνουν ότι το άτομο είναι γενναίο και πολύ ευγενικό με έμφυτους καλούς τρόπους και αξίες.

Γκρι μάτια: Οι άνθρωποι με γκρι μάτια έχουν δυνατό αλλά πράο  χαρακτήρα, είναι σοφοί, δημιουργικοί και πολύ ευγενικοί. Διαθέτουν  θετική σκέψη και αυτό κάποιες φορές τους κάνει να μην βλέπουν ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι καλοί.

Καστανοπράσινα μάτια: Οι άνθρωποι με αυτό το χρώμα ματιών διψούν για περιπέτεια και ρισκάρουν περισσότερο. Βαριούνται εύκολα και ίσως να μην αντέξουν σε μια μακροχρόνια σχέση.

Πράσινα μάτια: Οι  άνθρωποι με τα πράσινα μάτια είναι ισχυροί, με φρέσκες ιδέες και ευφυείς. Είναι συμπονετικοί, περίεργοι και θέλουν να ανακαλύπτουν πρώτοι κάθε τι νέο. Οι άνθρωποι με πράσινα μάτια είναι αρκετά ζηλιάρηδες, γεμάτοι φθόνο και αρκετά επιθετικοί.

Μπλε μάτια: Όσοι έχουν αυτό το χρώμα συνήθως είναι ήσυχοι, έξυπνοι, ευγενικοί και λατρεύουν τις σχέσεις. Αυτό όμως που βάζουν πάνω απ’ όλα είναι την ευτυχία των γύρω τους.

Σκούρα μπλε μάτια: Δε διαθέτουν μεγάλες ευαισθησίες, είναι ζηλόφθονοι και οι προθέσεις τους είναι κακόβουλες. Επίσης, μπορούν να χαρακτηριστούν επίμονοι άνθρωποι που πετυχαίνουν τους στόχους τους. 

Ανοιχτά μπλε μάτια:  Οι  γαλανομάτηδες είναι εξωστρεφείς και χαρούμενοι άνθρωποι και τους αρέσει η δέσμευση σε μια σχέση, ενώ είναι πάντα πιστοί. Το αρνητικό τους είναι ότι είναι ευκολόπιστοι και πολλές φορές παραστρατούν χωρίς καν να το καταλάβουν.