Τριχόπτωση: Που οφείλεται και τι σου προτείνουν οι ειδικοί μας!

Τριχόπτωση: Που οφείλεται και τι σου προτείνουν οι ειδικοί μας!

Κάποιοι θα πουν: ” Μην ασχολείσαι με τρίχες…”. Και όμως η σχέση που έχουμε με τις τρίχες μας, ειδικά εμείς οι γυναίκες, είναι ιδιαίτερη… Είτε χωρίσεις από μια σχέση, είτε πετύχεις κάποιο στόχο, είτε αλλάξεις επαγγελματικό προσανατολισμό, θα σκεφτείς ότι αυτή η αλλαγή πρέπει να συνδυαστεί με μια αλλαγή στα μαλλιά σου! Θα τα βάψεις, θα τα κόψεις ή θα τα κάνεις μόνιμα ίσια ή σγουρά! Τα μαλλιά, τα φρύδια και τις βλεφαρίδες τις αγαπάμε, είναι κομμάτι του εαυτού μας και τα περιποιούμαστε καθημερινά!

Υπάρχει βέβαια ένα ποσοστό απώλειας αυτών των τριχών, το οποίο όμως είναι φυσιολογικό, καθώς αυτές οι τρίχες ανανεώνονται με νέες. Αυτή η απώλεια συνήθως είναι μεγαλύτερη τους φθινοπωρινούς μήνες. Ωστόσο αυτό δεν είναι ανησυχητικό! Συγκεκριμένα για τα μαλλιά, θεωρείται φυσιολογικό να χάνουμε ως περίπου 100 τρίχες καθημερινά. Υπάρχουν περιπτώσεις που η πτώση των τριχών είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη:

1. Το άγχος. Είναι ο νούμερο ένα παράγοντας πτώσης τριχών. Μπορεί να προκαλέσει γηροειδή αλωπεκία που κατατάσσεται στα αυτοάνοσα νοσήματα ή τριχοτιλλομανία, όπως ονομάζεται η ασθένεια όπου το άτομο μόλις αγχωθεί τραβάει και ξεριζώνει τα φρύδια ή τις βλεφαρίδες του. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή η απώλεια συνήθως είναι μόνιμη, συνίσταται ημι-μόνιμο μακιγιάζ στα φρύδια ή τα βλέφαρά για να συμπληρωθούν τα κενά.

2. Ταλαιπωρία μαλλιών και φρυδιών. Οι σφιχτές αλογοουρές και τα κακής ποιότητας προϊόντα styling σπάνε τις τρίχες και αδυνατίζουν τα μαλλιά. Επίσης, το συνεχές βάψιμο των φρυδιών με μολύβι ταλαιπωρεί τις τρίχες και μπορεί να προκαλέσει αραίωση. Η καλύτερη λύση προκειμένου να διατηρήσουμε υγιή τα φρύδια μας, αλλά να είναι και ταυτόχρονα καλοσχηματισμένα, είναι να τα τονίσουμε με ημιμόνιμο μακιγιάζ.

3. Κακή διατροφή. Η έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των μαλλιών μας. Η λύση είναι μία ισορροπημένη διατροφή που συμπεριλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφών. Η μεσογειακή διατροφή είναι ιδανική για να τονωθεί ένας οργανισμός με αυτές τις ελλείψεις. Κάποιες φορές προτείνεται και η συμπληρωματική λήψη βιταμινών.

4. Παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα. Λόγω διαταραχής των ορμονών, προκύπτει μεγάλη πτώση. Ίσως δημιουργηθούν ακόμα και κενά στα μαλλιά, τα φρύδια και τις βλεφαρίδες.

5. Χημειοθεραπείες. Κατά τις χημειοθεραπείες μπορεί οι τρίχες των μαλλιών απλά να γίνουν πιο αδύναμες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει πλήρης απώλειά τους. Η αλωπεκία δεν παρατηρείται πάντα. Τα μαλλιά ενδέχεται να παραμείνουν ως έχουν, να αραιώσουν ή να χαθούν εντελώς. Σε άλλες περιπτώσεις η απώλεια τριχών είναι τόσο έντονη που θα χαθούν, εκτός από τα μαλλιά, τρίχες και σε άλλα σημεία, όπως οι βλεφαρίδες, τα φρύδια, τις μασχάλες, τα πόδια και την ηβική περιοχή. Συνήθως μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των χημειοθεραπειών η κατάσταση είναι σταδιακά αναστρέψιμη. Η προληπτική εφαρμογή του ημιμόνιμου μακιγιάζ πριν από τις χημειοθεραπείες ή κατά την διάρκεια (μόνο με άδεια του θεράποντος ιατρού) βοηθά τους ασθενείς να νοιώθουν συμφιλιωμένοι με τον εαυτό τους για το χρονικό διάστημα που υφίσταται η τριχόπτωση. Προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι άριστο και χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα εμπιστευτείτε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο ημι-μόνιμου μακιγιάζ.

 

Οι καλύτεροι επαγγελματίες του Ημιμόνιμου Μακιγιάζ σας περιμένουν στο YOUR PERMANENT BEAUTY EXPERT!

 

Κλείστε το ραντεβού σας, τώρα Online, και κερδίστε την καλύτερη προσφορά –  ΕΔΩ

Δείτε δείγματα δουλειάς μας –  ΕΔΩ

 

Τηλέφωνο: 210 3000 400 & 211 2154 527

Online booking: https://www.24beauty-expert.gr/book-online/

Email: info@24beauty-expert.gr

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Β 16, Χαλάνδρι, 2ος όροφος