Trihopigmentation: η νέα ανώδυνη μη χειρουργική μέθοδος στην άνιση μάχη κατά της τριχόπτωσης

Trihopigmentation: η νέα ανώδυνη μη χειρουργική μέθοδος στην άνιση μάχη κατά της τριχόπτωσης

Η βιομηχανία ομορφιάς γύρω από το φλέγον θέμα της τριχόπτωσης ανθεί. Είναι ένα θέμα που ταλανίζει τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Είναι ένα ζήτημα που κάνει τους πάσχοντες να μελαγχολούν και να αισθάνονται ανασφαλείς για την εικόνα τους. Αρκετοί που εμπλέκονται με το θέμα αυτό μιλούν για ειδικά σαμπουάν, αμπούλες, βιταμίνες, εμφύτευση και πάει λέγοντας. Κάθε μέθοδος είναι ενδιαφέρουσα και πιθανώς με αποτελέσματα. Καμία όμως δεν υπόσχεται άμεση και σίγουρη λύση, καθότι τα αποτελέσματα είτε είναι πρόσκαιρα, είτε με πιθανές επιπλοκές ή και ποσοστό αποτυχίας.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 50% των ανδρών εμφανίζει ανδρογενετική αλωπεκία μέχρι την ηλικία των 40 ετών ενώ η γυναικεία τριχόπτωση αφορά περίπου το 15% των γυναικών, με το ποσοστό του 40% να εκδηλώνεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Η τριχόπτωση οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες (γονίδια και έχει κληρονομικό υπόβαθρο), ορμονικές αιτίες (διατροφικές ελλείψεις σε σίδηρο, μέταλλα, σελήνιο και βιταμίνες), σε περιβαλλοντικούς και ψυχολογικούς λόγους ή σε παθήσεις όπως ο καρκίνος και η λευχαιμία (λόγω χημειοθεραπείας).  

Η απώλεια τριχών είναι βέβαιο πως είναι ένα θέμα που κάνει τον κάθε άνθρωπο να αισθάνεται ηττημένος και με μειωμένη αυτοπεποίθηση. Παλαιότερα, δε, η εμφύτευση ήταν η μοναδική ιατρική/ χειρουργική πράξη για να αποκτήσει κάποιος μαλλιά. Αυτό από μόνο του είναι ένα μειονέκτημα γιατί μας περιορίζει να βρούμε μια γερή δότρια χώρα, από όπου θα πάρουμε με τοπική αναισθησία τριχοθυλάκια για να τα εμφυτεύσουμε σε μια περιοχή  όπως η κορυφή του κεφαλιού ή οι κρόταφοι. Πρόκειται για μια διαδικασία που σήμερα έχει εξελιχθεί πολύ αλλά μπορεί η μεταμόσχευση τριχών να είναι ανεπιτυχής και να αφήσει αρκετές ουλές.

Τι το διαφορετικό υπόσχεται η μέθοδος Trihopigmentation και γιατί υπερτερεί έναντι της χειρουργικής μεταμόσχευσης μαλλιών;

Πρόκειται για μια μη χειρουργική πράξη αλλά «ζωγραφική τοποθέτηση» τριχών στο ίδιο μέγεθος, πάχος, φορά και χρώμα της φυσικής σας τρίχας.  Η συνολική εικόνα του αποτελέσματος δείχνει οπτικά απολύτως φυσική και ρεαλιστική. Τόσο που ορκίζεσαι πως αν χαϊδέψεις την κόμη σου θα πιάσεις ζωντανά και φυσικά μαλλιά. Υπερτερεί έναντι της χειρουργικής μεθόδου γιατί υλοποιείται συντομότερα (2-3 συνεδρίες), είναι σχεδόν αναίμακτη μέθοδος, δεν αφήνει ουλές και σημάδια και δεν υπάρχει κίνδυνος να αποβάλει το ίδιο μας το σώμα το μόσχευμα. Τέλος, είναι μια λύση 100%  επιτυχής, πιο οικονομική άρα  και προσιτή σε κάθε βαλάντιο.

Πώς γίνεται η μέθοδος – θα πονέσω;

Όπως προείπαμε η μέθοδος είναι ανώδυνη και ο πόνος μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Σήμερα, μπορεί τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα (αν έχει πάρα πολύ κοντό μαλλί σχεδόν ξυρισμένο) να αποκτήσει μια εικόνα εντελώς διαφορετική μέσα σε 2-3 συνεδρίες. Το αποτέλεσμα της μεθόδου «Trihopigmentation» είναι απολύτως επιτυχές και η διάρκειά της είναι 2-3 χρόνια οπότε τότε χρειάζεται συντήρηση.

Η θεραπεία υλοποιείται με μια ειδική συσκευή στην οποία σχηματίζουμε μια- μια τρίχα. Η μέθοδος, ομοιάζει με το κλασσικό tattoo και η χρωστική που επιλέγουμε είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό τόνο της δικής σας τρίχας. Στόχος να «ντύσουμε» την κεφαλή με «τρίχες» ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δίνει την όψη ενός σχεδόν ξυρισμένου κεφαλιού. Το αποτέλεσμα γίνεται είτε σε όλη την κεφαλή είτε στα σημεία όπου υπάρχει αραίωση, καθώς και ουλές από χτυπήματα ή χειρουργικές επεμβάσεις στο κρανίο. Αυτό επιτρέπει επανάληψη της διαδικασίας όσο συχνά επιβάλλεται. Επιπλέον το αποτέλεσμα είναι απολύτως ικανοποιητικό και κανείς δε θα αντιληφθεί την αλλαγή σας δεδομένου πως απλά οι γύρω σας θα αναρωτιούνται τι κάνατε και ανανεωθήκατε.

Πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία; Μπορώ να συνεχίσω τις δραστηριότητές μου αμέσως;

Η κάθε συνεδρία διαρκεί 2 ώρες, περίπου, ανάλογα την έκταση του προβλήματος. Είναι ανώδυνη μέθοδος λόγω τοπικής αναισθησίας που προηγείται με επάλειψη ειδικής αλοιφής 45’ πριν. Η μέθοδος είναι ανεκτή και γίνεται με συνθήκες αποστείρωσης και υγιεινής. Οι βελόνες είναι μιας χρήσης και οι χρωστικές ουσίες της ιταλικής εταιρίας BIOTEK. Τα μελάνια είναι υποαλλεργικά και αρίστης ποιότητος εισχωρούν στο χόριο του δέρματος και  δεν απορροφούνται στο σώμα μας. Η δε βελόνα είναι μιας χρήσεως , αποστειρωμένη  και εισέρχεται στο δέρμα σε βάθος μικρότερο του μισού εκατοστού. Με το πέρας της κάθε συνεδρίας συνεχίζεται κανονικά τις δραστηριότητες σας. (Η αίσθηση που έχετε είναι όπως όταν θα κάνετε tattoo σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός σας).

Τι πρέπει να προσέξω μετά από κάθε συνεδρία Trihopigmentation;

Θα λάβετε φύλλο οδηγιών. Ωστόσο, γενικώς μιλώντας, όπως και στα tattoo ακολουθούμε ορισμένες οδηγίες που θα συμβάλουν στην ορθή επούλωση.  

Ακολουθήστε λοιπόν τα παρακάτω tips:

  • Το συχνό πλύσιμο με αντιβακτηριδιακό σαπούνι είναι απαραίτητο. Το σκούπισμα γίνεται μόνο με ταμποναριστές κινήσεις για να μη ξυστεί ή ερεθιστεί η περιοχή.
  • Χρησιμοποιούμε καθημερινά για 10-20 ημέρες κρέμα ενυδάτωσης και ανάπλασης όπως η Bepanthol.
  • Δεν τρίβουμε, δε ξύνουμε την περιοχή και δεν αφαιρούμε κομμάτια που ξεφλουδίζουν.
  • Ο ήλιος, η άμμος και το θαλασσινό νερό είναι ορκισμένοι εχθροί μέχρι να επουλωθεί η περιοχή. 

Ποια περίοδο μπορώ να προβώ στη μέθοδο Trihopigmentation;

Το Trihopigmentation που θα αποκτήσετε στο Κέντρο Μόνιμης Ομορφιάς «Your Permanent Beauty Expert» είναι εντελώς ακίνδυνο για το δέρμα σας, καθώς η εισαγωγή της χρωστικής γίνεται χωρίς να τραυματίζει τους ιστούς, τα αιμοφόρα αγγεία και την επιφάνεια του δέρματος.  Ο ήλιος είναι εχθρός καθότι συμβάλει στον αποχρωματισμό. Η καλύτερη περίοδος  είναι αμέσως μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές το φθινόπωρο ή τους χειμερινούς μήνες. Επίσης, δε θα πρέπει ποτέ να αμελείτε την αντηλιακή προστασία (με δείκτη από  + 30 έως + 50) καθότι πρόκειται για μια απροστάτευτη επιφάνεια μεγάλης έκτασης.